Βρες το κίνητρο που χρειάζεσαι για να χάσεις βάρος!


Βρες το κίνητρο που χρειάζεσαι για να χάσεις βάρος!

Η Άντρια Ιωάννου, κλινική διατροφολόγος – διαιτολόγος σε συμβουλεύει πώς να τα καταφέρεις!   

Θέλεις να χάσεις βάρος αλλά δεν βρίσκεις το κίνητρο που χρειάζεσαι; Η συμμόρφωση με ένα διατροφικό πλάνο και η αλλαγή του τρόπου ζωής σίγουρα απαιτεί θέληση και υπομονή. Για να πετύχεις το στόχο σου πρέπει να επιμένεις και να μην ξεχνάς γιατί ξεκίνησες. Αν από τη μία θέλεις να χάσεις μερικά κιλά και από την άλλη δυσκολεύεσαι να μπεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής, δες πιο κάτω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου!

Σκέψου γιατί θέλεις να χάσεις βάρος, γράψε τους λόγους σε μια κόλλα χαρτί και διάβαζε τους συχνά. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να παραμείνεις συγκεντρωμένη στο στόχο σου.

• Να έχεις ρεαλιστικούς στόχους. Μην περιμένεις να χάσεις 15 κιλά σε ένα μήνα. Η γρήγορη απώλεια κιλών δεν είναι καλή για την υγεία σου και συνήθως δεν πρόκειται για απώλεια λίπους αλλά για απώλεια μυϊκής μάζας και υγρών. Οι συστάσεις αναφέρουν ότι η σωστή απώλεια είναι 0.5 – 1 κιλό την εβδομάδα. Να ξέρεις ότι μια απώλεια βάρους 5 – 10% από το αρχικό σωματικό σου βάρος μπορεί να έχει τεράστια βελτίωση στην υγεία σου. Για παράδειγμα: η ρύθμιση του σακχάρου και η μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, η μείωση κινδύνου για καρδιακά νοσήματα και η μείωση του πόνου στις αρθρώσεις (που προκαλείται από το υπερβάλλον βάρος).

Βάζε μικρούς και πραγματοποιήσιμους στόχους. Για παράδειγμα, βάλε στόχο να ασκείσαι 4 φορές τη βδομάδα ή να έχεις λαχανικά σε κάθε σου γεύμα ή να περιορίσεις τα αναψυκτικά σε ένα την εβδομάδα. Οι μικροί στόχοι είναι αυτοί που θα σε οδηγήσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Επίλεξε ένα διατροφικό πρόγραμμα που να σου ταιριάζει. Μίλα με τη διαιτολόγο σου για να φτιάξετε μαζί ένα πλάνο διατροφής που να μπορείς να το ακολουθείς χωρίς δυσκολίες.

Βρες ένα είδος άσκησης που σου αρέσει. Μην κάνεις κάτι απλά και μόνο επειδή είναι καινούριο ή το κάνει κάποια διάσημη. Επίλεξε να κάνεις κάτι που δεν θα το βαριέσαι. Ο στόχος είναι να ξεκινήσεις κάτι που αγαπάς και να το συνεχίσεις. Η άσκηση, εκτός από σύμμαχος σου στην απώλεια βάρους και την ενίσχυση του μεταβολισμού είναι και τέλειος τρόπος εκτόνωσης και βελτίωσης της διάθεσης σου.

Φτιάξε τη δική σου ομάδα στήριξης. Μίλα στην οικογένεια ή σε φίλους για την προσπάθεια σου και ζήτα τους να σε στηρίξουν. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σου θα χρειαστείς κάποιον να σου δίνει δύναμη και να είναι δίπλα σου.

Προετοιμάσου για δυσκολίες και πισωγυρίσματα. Πολλές φορές θα τύχει να βγεις από το πρόγραμμα σου ή να μην πετύχεις τον εβδομαδιαίο σου στόχο για οποιοδήποτε λόγο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσεις. Πρέπει να είσαι έτοιμη για τις στιγμές αυτές. Αποδέξου ότι έκανες ένα βήμα πίσω, σκέψου τρόπους να το αποφύγεις για την επόμενη φορά αν γίνεται και συνέχισε την προσπάθεια από εκεί που την άφησες. Μόνο αν συνεχίσεις θα τα καταφέρεις.

Μάθε να αγαπάς και να σέβεσαι το σώμα σου. Μην το υποβάλλεις σε δίαιτες στερητικές και μην το τιμωρείς. Για να βελτιώσεις την εικόνα που έχεις για το σώμα σου μπορείς να κάνεις γυμναστική, να το περιποιηθείς με μασάζ ή μανικιούρ/πεντικιούρ, να σταματήσεις να το συγκρίνεις με άλλα σώματα γιατί το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και να φοράς ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια βάρους χρειάζεται χρόνο, θέληση αλλά πάνω από όλα επιμονή. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζεις. Συγκεντρώσου στον τελικό στου στόχο και συνέχισε!

Άντρια Ιωάννου

Κλινική Διατροφολόγος - Διαιτολόγος (BSc, MSc)

Συμβεβλημένη με το Γενικό Σύστημα Υγεία (ΓεΣΥ)

Τηλ. 96799026

Διεύθυνση: Υμηττού 1Α Πλατύ Αγλαντζιάς 2113, Λευκωσία

Email: andriaioannou_nutrition@outlook.com

Facebook: Andria Ioannou Clinical Dietitian / Nutritionist

Instagram: @ai.dietitian

Tags αντρια ιωαννου, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4391 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3960 s // Total time: 2.8351 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X