Κρύο ντους: 5 θαυματουργά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου


Κρύο ντους: 5 θαυματουργά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου

Θα δεις το πρόσωπο σου να μεταμορφώνεται!

να μας βοηθήσουν να ξυπνήσουμε το πρωί. Αλλά το ντους με κρύο νερό έχει επίσης πολλά οφέλη όσον αφορά την ομορφιά. Το να κάνεις ντους με κρύο ή ελαφρώς κρύο νερό είναι ένα εύκολο trick ομορφιάς που μπορεί να έχει απίστευτα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου.

Δες πιο κάτω τους τρόπους που μπορεί ένα κρύο ντους να επωφελήσει το δέρμα σου:

#1. Δίνει στο δέρμα μια υγιή λάμψη.

Τα κρύα ντους βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για το πρόσωπό σου, αυτό μπορεί να σημαίνει μια φρέσκια και λαμπερή όψη! Το ντους με ελαφρώς κρύο ή ακόμα και χλιαρό νερό είναι αρκετό για να θρέψει την επιδερμίδα σου.

#2. Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος.

Η συνήθεια του καθημερινού κρύου ντους βοηθά το δέρμα να παραμείνει νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το κρύο νερό ενεργοποιεί το νευρικό σου σύστημα και το σώμα σου απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες του εγκεφάλου που καταπολεμούν το στρες. Μελέτες υποδεικνύουν ότι το ψυχολογικό στρες έχει άμεσο αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα στο σώμα.

#3. Αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος.

Ένα κρύο ντους στέλνει μια ώθηση στον εγκέφαλο που διεγείρει την απελευθέρωση “ορμονών ευτυχίας” ή ενδορφίνης. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται από το σώμα, τα επίπεδα άγχους σου μειώνονται και θα είσαι λιγότερο επιρρεπής στο να αντιμετωπίσεις μια σειρά δερματικών προβλημάτων όπως ακμή, ψωρίαση και δερματίτιδα.

#4. Συσφίγγει τους πόρους.

Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει μερικά από τα προστατευτικά έλαια που εκκρίνει το δέρμα σου, το κρύο νερό θα μειώσει προσωρινά τους πόρους σας. Επίσης, μπορεί να δώσει στο πρόσωπό σου ζωντάνια και να ενισχύσει τη φωτεινότητα του δέρματός σου. Επειδή το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται λιγότερο πρησμένο ή κόκκινο.

#5. Ανακουφίζει από την ενόχληση των δερματικών παθήσεων.

Ενώ τα ζεστά ντους μπορούν να φουντώσουν το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα, φαγούρα ή ακόμη και ξεφλούδισμα, το κρύο νερό κάνει ακριβώς το αντίθετο. Εάν υποφέρεις από φαγούρα στο δέρμα, τα ντους με κρύο νερό θα καταπραΰνουν το δέρμα σου.

Tags beauty, skincare, COLD SHOWER, face, Ομορφια, προσωπο, ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6553 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3787 s // Total time: 3.0340 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X