Ιδέα: Κοσμήματα από ανακυκλωμένο χαρτί


Ιδέα: Κοσμήματα από ανακυκλωμένο χαρτί

«Αν κάτι μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το πραγματοποιήσεις», είπε ο Walt Disney και χαράχτηκε μέσα στο μυαλό της Ιωάννας Υποδηματοπούλου, που είναι μια νεαρή Ελληνίδα που ακόμα πιστεύει στα όνειρα και που, στον ελεύθερό της χρόνο, σχεδιάζει κοσμήματα από ανακυκλωμένο χαρτί.

Και αυτό δεν έγινε γιατί απλά έμεινε στο όνειρο, αλλά γιατί βρήκε τρόπο να το πραγματοποιήσει. Βρήκε την ιδέα, έψαξε τις φωτογραφίες που την εκφράζουν, έκανε μαθήματα φωτογραφίας, αναζήτησε τη διαφορετική ματιά στο απλό αντικείμενο, προχώρησε με θάρρος να κάνει κάτι ιδιαίτερο, όταν όλοι την απέτρεπαν, έψαξε τα υλικά της και ξεκίνησε το ταξίδι δημιουργίας, με σκάφος το όχημα “Stekia Pantou”. Και εδώ ακριβώς σκάει η φούσκα του ονείρου και αρχίζει η πραγματικότητα. Γιατί, βέβαια, αν η πολύ μικρή και ονειροπόλα Ιωάννα δεν τολμούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, καμιά από τις πρωτότυπες δημιουργίες της δε θα είχαν ζωντανέψει.

Γεννήθηκε η ιδέα με αφορμή ένα χωρισμό, για να ηρεμεί και να βρει ισορροπίες. Άπλωσε γύρω της περιοδικά, έκοβε ωραία σχέδια, έψαχνε λήψεις από γνωστούς φωτογράφους, έχει λατρεία με το κρασί και την Ιταλία οπότε εμπνέεται και από εκεί, κόβει με τις ώρες το ανακυκλωμένο χαρτί, κρατά σημειώσεις της, και δημιουργεί πέντε μήνες το χρόνο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις κοσμημάτων στη Θεσσαλονίκη κυρίως, ενώ κοσμήματά της έχουν εκτεθεί σε έκθεση στην Ιταλία σ’ ένα κατάστημα για κρασί. Σ' αυτό το χώρο ετοιμάζει και άλλες εκθέσεις, με κύριο θέμα φελλός - κρασί - κόσμημα. Δημιουργεί, κυρίως, σκουλαρίκια που μπορεί να έχουν μια εικόνα, ένα μήνυμα έως και σχήμα κούκλας, ποτηριού, μπαχαρικά κτλ. Με μότο της: «Αν τολμάς το διαφορετικό μπες κι αγόρασέ το. Αν όχι, απλά μπες και δες» καλεί την καθεμιά μας να θαυμάσουμε και να επιλέξουμε τη δουλειά της. Κολιέ με χάντρες και εικόνες, δαχτυλίδια από κουμπιά, κοσμήματα για το κινητό είναι μερικά μόνο που θα συναντήσεις στο Blog της. Παράλληλα, στο ιστολόγιό της δίνει χώρο σε δημιουργούς που της αρέσουν και κάθε μήνα προβάλλει έναν εξ αυτών στους αναγνώστες της.

Είναι δύσκολο να κάνεις όνειρα στην Ελλάδα του σήμερα; Η Ιωάννα λέει πως ένα όνειρο θα πραγματοποιηθεί αν το πιστεύεις πολύ, πριν καν το πιάσεις στα χέρια σου. Θα τη βρείτε σε facebook, twitter, pinterest και μπορείτε να στείλετε τις ιδέες σας για να γίνουν κόσμημα. Γιατί ο καθένας μας κρύβει έναν καλλιτέχνη μέσα του που περιμένει να ζωντανέψει το όνειρό του. Η Ιωάννα Υποδηματοπούλου, μπορεί να σας στείλει ταχυδρομικά τα κοσμήματα που φτιάχνει και στην Κύπρο.

Tags κοσμημα, χαρτι, μόδα, stekia pantou


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2276 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3821 s // Total time: 2.6096 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X