Πως είδα την Ελλάδα που φλέγεται [εικόνες]


Πως είδα την Ελλάδα που φλέγεται [εικόνες]

Κλαίει η ψυχή…

Περιμέναμε πως και πως, από τον προηγούμενο Αύγουστο, να επισκεφθούμε την Ελλάδα και την οικογένεια του Πέτρου. Τελικά τα καταφέραμε και φθάσαμε πριν από λίγες ημέρες. 

Λίγο πολύ είχαμε ακούσει και παρακολουθήσει από τις ειδήσεις για τις φωτιές, όμως όταν φθάσαμε αντικρίσαμε ένα σκηνικό που δεν περιγράφεται με λόγια. Ένα μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας φαίνεται από το χωριό που μένουμε. 

Μάλιστα την επομένη που φτάσαμε περάσαμε απέναντι με σκάφος για μπάνιο και φαγητό σε μία από τις παραλίες της. Παραλίες όπου τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Όσο κι αν προσπάθησα να χαρώ το ότι είμαστε σε διακοπές ταυτόχρονα ένιωθα στεναχώρια που λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά καιγόντουσαν δάση, περιουσίες, ζωές και όνειρα. 

Η θλίψη και η οργή μεγάλωσε ακόμα περισσότερο φεύγοντας και αντικρίζοντας τις εικόνες που βλέπεις στις πιο κάτω φωτογραφίες. 

Επιστρέφοντας στο χωριό, για δύο ημέρες, έπρεπε να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι γιατί ο καπνός και η στάχτη είχαν καλύψει όλη την περιοχή. 

Βιβλική καταστροφή. Πόσος πόνος; Γιατί ο κόσμος που ζούμε να είναι έτσι; Αναρωτιέμαι, ποια θα είναι η κληρονομιά στα παιδιά μας; 

Love, 

K

xx
 

Tags Κλέλια Γιασεμίδου, πυρκαγιες, Ελλάδα, blog, BLOGGER


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9876 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3857 s // Total time: 2.3733 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X