Καλοκαίρι και Ακμή - Τι κάνω με το λιπαρό δέρμα; Μύθοι και πραγματικότητες


Καλοκαίρι και Ακμή - Τι κάνω με το λιπαρό δέρμα; Μύθοι και πραγματικότητες

Καλοκαιρινή ακμή: Πρόλαβέ την και διώξε τα σπυράκια με αυτές τις συμβουλές από την καθηγήτρια - αισθητικό Σωτηρούλα Μιχαήλ.

Ήλιος, θάλασσα και ζέστη, ο καλύτερος συνδυασμός για διακοπές, αλλά όχι ο ιδανικός για το δέρμα, ειδικά για την επιδερμίδα με τάση για ακμή. 

"Το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ σκληρό με το δέρμα", τονίζει η pHformula Skin Specialist και καθηγήτρια Αισθητικής, Σωτηρούλα Μιχαήλ, ιδιοκτήτρια του πρότυπου κέντρου δερματικής φροντίδας, Just Your Face. 

"Η ζέστη και η υγρασία ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος, το οποίο φράσσει τους πόρους μαζί με τη σκόνη και τα απόβλητα του δέρματος. Αυτό συχνά οδηγεί σε εξάρσεις ακμής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες".

Μην αφήσεις όμως την ακμή να σου χαλάσει τη διάθεση ούτε να στερηθείς τις χαρές του καλοκαιριού για να διατηρήσεις υγιές και καθαρό το δέρμα σου. 

Πρόλαβέ τη και διώξε τα σπυράκια! 

Απλώς ακολούθησε τις συμβουλές της ειδικού για το πώς μπορείς να προλάβεις την εμφάνιση της ακμής κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Η ακμή είναι φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων, ίσως η πιο συχνή δερματική νόσος της εφηβικής ηλικίας, η οποία μερικές φορές … ενηλικιώνεται μαζί σου, δηλαδή συνεχίζει και στην ενήλικο ζωή. 

Επειδή τα σπυράκια επηρεάζουν συχνά τη συναισθηματική μας ισορροπία καταφεύγουμε στην εύκολη αλλά μη ελεγμένη επιστημονικά πληροφορία στο διαδίκτυο. Αυτό οδηγεί τους εφήβους και όχι μόνο να εμπιστεύονται διάφορους μύθους και εσφαλμένες πρακτικές που αντί να λύνουν το πρόβλημα το επιδεινώνουν. 

Έχεις ακμή και λιπαρό δέρμα; Για να ζεις καλύτερα με την ακμή σου, σημαίνει να τη διαχειρίζεσαι καλύτερα! 

SPOT ON blemish active 

Το προϊόν που σώζει αν όχι τη ζωή μας, σίγουρα την αυτοπεπόιθησή μας! Η γρήγορη δράση SPOT ON blemish active βοηθά να καθαρίσει γρήγορα και να απαλύνει τις φλεγμονές που προκαλούν οι εξάρσεις ακμής. 
Απομακρύνει τα σπυράκια στο πι και φι.

Η αντιμικροβιακή φόρμουλα εξουδετερώνει αμέσως τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, ενώ το σαλικυλικό οξύ διαπερνά τους πόρους αποτρέποντας τη δημιουργία δυσχρωμιών και ουλών.

Ας καταρρίψουμε λοιπόν κάποιους μύθους σχετικούς με την λιπαρότητα της επιδερμίδας και τη διαχείριση της Ακμής.

Μύθος 1ος: "Η λιπαρότητα μπορεί να ρυθμιστεί στεγνώνοντας το δέρμα με τη χρήση σκληρών και ξηραντικών συστατικών, όπως είναι οι αλκοόλες".

Λάθος. Όταν αφαιρούμε από το δέρμα ακόμη και τη φυσιολογική λιπαρότητα, ουσιαστικά το ωθούμε να παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα απ’ ότι πριν, αφού οι σμηγματογόνοι αδένες υπερ-λειτουργούν προκειμένου να αντικαταστήσουν ότι έχει χαθεί. Έτσι λοιπόν, όσοι προσπαθούν να θεραπεύσουν με αυτό τον τρόπο το δέρμα τους, συχνά καταλήγουν να έχουν ευαίσθητο, αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.

Για τον καθαρισμό πρωί και βράδυ χρησιμοποιούμε ένα απαλό soap free καθαριστικό τζελ. Συστήνω το αγαπημένο μου GEL Cleanse της pHformula. 

Αφαιρεί τους ρύπους σε βάθος χωρίς να διαταράσσει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας. Περιέχει πολυφαινόλες και  εκχύλισμα chamomilla recutita που διακρίνεται για την υψηλή αντιοξειδωτική, αντι-ιική και αντιφλεγμονώδη του δράση. 

Ιδανικό για λιπαρό δέρμα με εξάρσεις ακμής.

Μύθος 2ος: "Η χρήση κρέμας προσώπου επιβαρύνει το λιπαρό δέρμα με επιπλέον λιπαρότητα".

Λάθος. Η κατάλληλη κρέμα προσώπου δεν προσθέτει επιπλέον λιπαρότητα αλλά συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. 

Μύθος 3ος: "Τα λιπαρά δέρματα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν κρέμα προσώπου κάτω από το make-up". 

Λάθος. Λεπτόρευστες και εύκολα απορροφήσιμες κρέμες προσώπου αποτελούν την ιδανική βάση για ένα επιτυχημένο και matte αποτέλεσμα make-up». 

Μύθος 4ος: "Οι κρέμες προσώπου για λιπαρά ακνεικά δέρματα είναι μόνο για εφήβους".

Λάθος. Ένα προϊόν για λιπαρό δέρμα είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. 


 
SPOT ON moisture balance: Το μυστικό είναι η χρήση της κρέμας προσώπου SPOT ON moisture balance pHformula 

Πρωί και βράδυ για έλεγχο της λιπαρότητας και διατήρηση matte υφής στην επιδερμίδα. Βοηθά το δέρμα να βρει ξανά την ισορροπία του. Είναι oil free, λεπτόρευστη, άμεσα απορροφήσιμη, με ματ αποτέλεσμα. Ιδανική για όλες τις ηλικίες με επιδερμίδα με τάση για λιπαρότητα. 

Μύθος 5ος: “Ο ήλιος κάνει καλό στην ακμή”

Πραγματικότητα: Μικρά διαστήματα έκθεσης στον ήλιο μπορεί να είναι ευεργετικά για την ακμή. Ο ήλιος ασκεί ήπια αντιφλεγμονώδη δράση και καταστέλλει ως ένα βαθμό τη δερματική φλεγμονή. Επιπλέον το μαύρισμα προκαλεί μια οφθαλμαπάτη: κολακεύει και λειτουργεί σαν καμουφλάζ των “ατελειών”. 

Στην πραγματικότητα όμως ο ήλιος ξηραίνει το δέρμα, οι σμηγματογόνοι αδένες ανιχνεύουν την έλλειψη σμήγματος και καταβάλλουν διπλή προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη χαμένη λιπαρότητα, δέρμα γίνεται πιο παχύ, “υπερκερατινοποιημένο” με φραγμένους πόρους, όπου τα βακτήρια P. Acnes αναπαράγονται προκαλώντας σπυράκια και φλεγμονή. Ιδανικές συνθήκες για να επανέλθει η ακμή δριμύτερη στο τέλος του καλοκαιριού.

Μύθος 6ος: “Οι αντιηλιακές κρέμες επιδεινώνουν την ακμή”

Παλαιότερα, οι αντιηλιακές κρέμες υψηλής προστασίας είχαν πράγματι πολύ πλούσια και λιπαρή υφή γιατί τα παραδοσιακά φίλτρα που χρησιμοποιούνταν ήταν λιποδιαλυτά. Έτσι ήταν ακατάλληλες για το λιπαρό δέρμα καθώς έφραζαν τους πόρους και δημιουργούσαν μαύρα στίγματα.

Οι ειδικά σχεδιασμένες αντιηλιακές κρέμες pHformula συστήνονται από κορυφαίους δερματολόγους και Skin Specialists για το ακνεϊκό και συγχρόνως ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα καθώς έχουν:

•    ενισχυμένη προστασία ( SPF 30-50),

•    είναι ευρέως φάσματος , θωρακίζουν δηλαδή την επιδερμίδα τόσο από τις UVB- UVA,

•    έχουν σμηγματορυθμιστική δράση, δηλαδή έχουν ενεργά συστατικά που ελέγχουν ή και μειώνουν την λιπαρότητα, -είναι υποαλλεργικές, μη φαγεσωρογόνες ( ανάλαφρες oil free υφές ), δερματολογικά ελεγμένες ώστε να είναι κατάλληλες ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

•    προσφέρουν ένα τέλειο ματ αισθητικό αποτέλεσμα

Μύθος 7ος: Δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης της λιπαρότητας του δέρματος.

Λάθος. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια! Μία κατάσταση δέρματος με έντονη λιπαρότητα ελέγχεται με τις κατάλληλες μεθόδους.

Στο pHformula AC homecare kit θα βρείτε 4 στοχευμένα προϊόντα.

E.X.F.O. για καταπραϋντικό καθαρισμό και ήπια απολέπιση μετά τη θεραπεία

ACTIVE προϊόν θεραπείας με ισχυρή λευκαντική δράση

AC Recovery Θεραπευτικός ορός για την ΑΚΜΗ με οξέα φρούτων. Βελτιώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω (inside out). Ένα μοναδικός συνδυασμός ενεργών συστατικών που δρούν συνεργικά και συμβάλλουν στην ανανέωση και αναζωογόνηση του δέρματος, διατηρώντας τη συνολική του υγεία. Η συστηματική του χρήση βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών βλαβών.

POST Recovery cream με μεγάλη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος και νιασίνης, της γνωστής βιταμίνης Β3. Τα συστατικά αυτά προσφέρουν πολύ βαθιά ενυδάτωση, λεύκανση και βοηθούν στη συνολική νεότητα του δέρματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Είναι πολύ σημαντικό  να ενημερώνουμε σωστά τον πελάτη για την ακμή και τη λιπαρότητα, να παρακολουθείται η δερματική τους κατάσταση και να ακολουθούν τις “θερινές” ήπιες pHformula αγωγές ακμής όπως υποδεικνύονται ανά περίπτωση.

*Μερικά extra tips

Βάζεις την ενυδατική σε στεγνό δέρμα.

Τα ενυδατικά προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά όταν το δέρμα είναι ακόμη νωπό, καθώς έτσι απορροφά καλύτερα την υγρασία και την «κλειδώνει» για περισσότερο χρόνο. Ιδανικά, βάλε την κρέμα σου μετά τον καθαρισμό του προσώπου, προτού όμως αυτό στεγνώσει εντελώς.

Βάζεις τα προϊόντα σου με λάθος σειρά. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: 

1 καθαριστικό

2 ορός /serum

3 ενυδατική κρέμα

4 αντιηλιακή κρέμα

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ,

JUST YOUR FACE

Ελευθερίου Ιακώβου 2, Δερυνεια 5380 Αμμοχωστος. Τηλ. 23744455

https://www.facebook.com/Just-your-face-by-Soteroula-Michael-938865492943147/?__tn__=-UC

https://www.resultmed.com.cy/

https://www.instagram.com/phformulacyprus/

https://www.facebook.com/phformulacyprus

RESULTMED 

Αικατερίνης Κορνάρο 14, Λευκωσία, 22250800
 

Tags ακμή, λιπαρό πρόσωπο, σωτηρουλα μιχαηλ, pHformula


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5501 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5309 s // Total time: 3.0810 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X