Απέκτησε τη μύτη που ονειρεύεσαι με ρινοπλαστική


Απέκτησε τη μύτη που ονειρεύεσαι με ρινοπλαστική

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου εξηγεί μεταξύ άλλων τι μπορεί να θεραπεύσει η ρινοπλαστική.

Η ρινοπλαστική είναι η χειρουργική διαδικασία διόρθωσης δομικών δυσμορφιών της μύτης. Έχει να κάνει με τον επανασχεδιασμό της μύτης είτε αφαιρώντας πλεονάζοντες ιστούς είτε διορθώνοντας ανεπάρκειες ώστε να βελτιωθεί η ολική λειτουργία της μύτης.

H ρινοπλαστική ενισχύει την αρμονία του προσώπου και τις αναλογίες της μύτης. Μπορεί επίσης, να διορθώσει την εξασθενημένη αναπνοή που προκαλείται από δομικά ελαττώματα στη μύτη.

Τι μπορεί να θεραπεύσει η ρινοπλαστική

  • Μέγεθος μύτης σε σχέση με την αρμονία και ισορροπία του προσώπου
  • Πλάτος μύτης στη γέφυρα ή στο μέγεθος και τη θέση των ρουθουνιών
  • Προφίλ μύτης με ορατά εξογκώματα
  • Ρινική άκρη που είναι διευρυμένη ή βολβοειδής, γέρνει, ανασηκώνεται ή αγκιστρώνεται
  • Ρουθούνια που είναι μεγάλα, φαρδιά ή ανεστραμμένα
  • Ρινική ασυμμετρία

Ο εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί να κοντύνει μία μακριά μύτη, να στενέψει μία φαρδιά, να χαμηλώσει μία ψηλή μύτη και να ισιώσει μία στραβή. Η τομή γίνεται σε σχετικά κρυμμένες θέσεις, όπως για παράδειγμα μέσα στο ρουθούνι ή κάτω από την μύτη για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ορατή ουλή.

Διάβασε ακόμη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πλαστική χειρουργική του πηγουνιού

Μετά τη χειρουργική επέμβαση της μύτης μπορεί να σου ζητηθεί να φορέσεις έναν εξωτερικό νάρθηκα για λίγες μέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείς να συνεχίσεις τις μη στρεσογόνες δραστηριότητες. Πρέπει να κρατάς τον νάρθηκα στεγνό ώστε να μην πέσει.

Αφού ο νάρθηκας αφαιρεθεί η μύτη ίσως παρουσιάζει ελαφρύ οίδημα. Μέσα σε δύο εβδομάδες από το χειρουργείο οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, και το περισσότερο οίδημα θα έχει ήδη υποχωρήσει μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες από την εγχείρηση. Τα τελικά αποτελέσματα θα μπορούν να είναι ορατά σε περίπου 2 μήνες εξαιτίας της φυσικής διαδικασίας επούλωσης.

Εάν επιθυμείς μια πιο συμμετρική μύτη, λάβε υπόψη ότι το πρόσωπο του καθενός είναι ασύμμετρο σε κάποιο βαθμό. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι εντελώς συμμετρικά, αν και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ισορροπία προσώπου και σωστή αναλογία.

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: info@cyprusfacialsurgery.com, ndemetriades@cytanet.com.cy, Instagram: cyprusfacialsurgery, Facebook: Cyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades1

Photo credits: istock

 

 

Tags ρινοπλαστικη, ΜΥΤΗ, πλαστικός χειρουργός, Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, Ομορφια, προσωπο, beauty, face


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9879 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3262 s // Total time: 2.3141 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X