Οι απειλές του ΡΙΚ κατά Γιόρτσιου και η στήριξη όλων των καλλιτεχνών


Οι απειλές του ΡΙΚ κατά Γιόρτσιου και η στήριξη όλων των καλλιτεχνών

Τι ζητά το κρατικό κανάλι με την απειλή λήψης νομικών μέτρων;

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Ανδρέας Γιόρτσιος και το ΡΙΚ τερμάτισαν πρόωρα τη συνεργασία τους. Ο παρουσιαστής ήταν στο τιμόνι της εκπομπής «Happy Hour” τις τελευταίες τρεις σεζόν με τα νούμερα τηλεθέασης να σημειώνουν σημαντική αύξηση.

Ο παρουσιαστής ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στους τηλεθεατές, συνεργάτες και καλλιτέχνες της Κύπρου, με ένα κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε γνωστό τις απειλές που δέχεται από το ΡΙΚ τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, το ΡΙΚ ζητά από τον παρουσιαστή υπό την απειλή λήψης νομικών μέτρων, να διαγράψει όλες τις συνεντεύξεις από το κανάλι της εκπομπής στο Youtube.

Δείτε τα δυο τελευταία post του Ανδρέα Γιόρτσιου αλλά και τη μεγάλη συμπαράσταση και στήριξη από καλλιτέχνες που πέρασαν από την εκπομπή του:

"Κυρία Πρόεδρε της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου σας ευχαριστώ που με τιμήσατε δύο φορές και ήρθατε στην εκπομπή "Happy Hour" ως καλεσμένη. Δυστυχώς και οι δικές σας συνεντεύξεις όπως και πέραν των 500 καλλιτεχνών, ηθοποιών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, των ΜΜΕ αλλά και απλών ανθρώπων θα διαγραφούν μετά την απαίτηση του ΡΙΚ με απειλή λήψης νομικών μέτρων εναντίον μου.

Πέραν των συνεντευξεων και των ρεπορτάζ το ΡΙΚ απαιτεί εννοείται και τη διαγραφή όλων των μονολόγων μου. Των απόψεων μου δηλαδή που εξέφρασα με επιχειρήματα και αίσθημα κριτικής ως δημοσιογράφος. Οι απόψεις μου λοιπόν σύμφωνα με τη νομοθεσία, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του ΡΙΚ που έχει το δικαίωμα με απειλή νομικών μέτρων εναντίον μου να απαιτεί να τις διαγράψω. Αυτό δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία, είναι λογοκρισία και φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης μου. Διατελώ μετά τιμής!".

Διάβασε ακόμη: Ανδρέας Γιόρτσιος: Οριστικό τέλος από το ΡΙΚ

"Γεια σας. Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τα μηνύματα σας, δημοσίως και ιδιωτικώς.

Θέλω να κάνω μία δημόσια τοποθέτηση μετά τη δημοσιοποίηση εκ μέρους μου, της εντολής - απαίτησης του ΡΙΚ με επιστολή του Αναπλ. Γεν. Δντη του να διαγραφούν από όλα τα ΜΚΔ μου οτιδήποτε έχει να κάνει με την εκπομπή που επιμελούμουν, είχα την αρχισυνταξία της και παρουσίαζα επί τρεις σεζόν, με απειλή λήψης νομικών μέτρων σε διαφορετική περίπτωση. (Υλικό που ενώ στην επιστολή του ο Αναπλ. Γ.Δ. αναφέρει ότι είναι χωρίς τη συγκατάθεση του Ιδρύματος στη σελίδα μου, γνωρίζει ότι τα βίντεο ανέβαιναν εν γνώσει και με την συγκατάθεση του αφού το ΡΙΚ ήταν που πλήρωνε κάθε μήνα για την προώθηση τους.

Το ΡΙΚ δεν είναι αυτοί που έρχονται και παρέρχονται διορισμένοι από την εκάστοτε Κυβέρνηση ως Διοικητικοί Σύμβουλοι και δεν είναι ούτε κάποιοι που βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις διευθυντικές.

Το ΡΙΚ δεν είναι αυτοί. ΕΙΝΑΙ οι άνθρωποι του, είναι όλοι αυτοί που τα τρία χρόνια που ήμουν εκεί, διαπίστωσα ότι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη δημόσια τηλεόραση και αγαπούν τη δουλειά τους. Οταν αναφέρομαι στο ΡΙΚ, αναφέρομαι στους πρώτους, σε αυτούς που διοικούν και λαμβάνουν αποφάσεις κι όχι το προσωπικό για το οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση και με όσους συνεργάστηκα ευχαρίστησα και δημοσίως στην τελευταία μου εκπομπή για την άψογη συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους".

Tags Ανδρεας Γιορτσιος, ρικ, hot news, showbiz, gossip, celebrities, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9288 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3858 s // Total time: 2.3146 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X