Μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό!


Μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό!

Βήμα βήμα όλη η διαδικασία.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό μέγαρο.

Το πιστοποιητικό που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο παρουσίασαν ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Έρευνας. Οι ταξιδιώτες άνω των 14 ετών θα μπορούν να εκδώσουν από μόνοι τους το πιστοποιητικό ενώ κάτω των 14 χρειάζεται συγκατάθεση. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 6 εβδομάδων. 

Παρακινούνται οι πολίτες που προτίθενται να ταξιδέψουν, να συμβουλευτούν τον ιστοχώρο/ εφαρμογή Re-open EU (reopen.europa.eu) ή τις εθνικές αρχές της χώρας προορισμού τους, για ενημέρωση αναφορικά στις κατευθυντήριες γραμμές και ταξιδιωτικές οδηγίες της κάθε χώρας. 

Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος κάλεσε τους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν άμεσα να επισκεφθούν την πλατφόρμα για εγγραφή, ενώ προέτρεψε όσους πολίτες προτίθενται να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερο στάδιο να εγγραφούν λίγες μέρες πριν την διενέργεια του ταξιδιού τους. Επισήμανε πως από την 1η Ιουλίου και για περίοδο έξι εβδομάδων θα ισχύει μία μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα επιτρέπεται η χρήση τόσο του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού όσο και των πιστοποιητικών που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.  Υπογράμμισε επίσης ότι,  παράλληλα θα πρέπει να ακολουθείται η υφιστάμενη διαδικασία καταχώρησης των απαραίτητων στοιχείων από τους επιβάτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα CyprusFlightPass. Δείτε περισσότερα στο sigmalive.com

Tags επικαιροτητα, κυπρος, ταξιδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5741 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3609 s // Total time: 2.9350 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X