Τα εκπληκτικά νούμερα που κατέγραψε η φετινή Eurovision και μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα!


Τα εκπληκτικά νούμερα που κατέγραψε η φετινή Eurovision και μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα!

Η τηλεθέαση έφτασε μέχρι το 99,9%!  

Η Eurovision επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω κορωνοϊού και η επιστροφή της ήταν αρκετά δυναμική αν αναλογιστεί κανείς τα νούμερα που κατέγραψε τόσο σε τηλεθέαση ανά την Ευρώπη όσο και στις online προβολές. 

Συνολικά παρακολούθησαν τον μουσικό διαγωνισμό 183 εκατομμύρια θεατές από διάφορες πλατφόρμες. 

Τον τελικό του 65ου διαγωνισμού παρακολούθησαν κατά 4% περισσότεροι τηλεθεατές από τον αντίστοιχο του 2019, όπου είχε φτάσει μέχρι το 40,5%. Μεγάλη απήχηση καταγράφηκε στα νεανικά κοινά, 15-24 που η τηλεθέαση ανέβηκε κατά 7% σε σχέση με το 2019. 

Όσον αφορά στην online προβολή του διαγωνισμού, την εβδομάδα της Eurovision, το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο youtube προσέλκυσε 50,6 μοναδικούς επισκέπτες από 234 χώρες. Κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας τα επίσημα social media accounts της Eurovision (Instagram, Facebook, Twitter, TikTok), κατέγραψαν 14 εκατομμύρια δράσεις απήχησης. 

Η νικητήρια χώρα, Ιταλία, κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης από τότε που η χώρα συμμετέχει στον διαγωνισμό, με 4,3 εκατομμύρια τηλεθεατών να παρακολουθούν τον τελικό!

Η Γαλλία, η οποία κέρδισε τη δεύτερη θέση στον τελικό, κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης της τελευταίας δεκαετίας, με 5,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ποσοστό τηλεθέασης σημείωσε η Ισλανδία φτάνοντας στο εκπληκτικό 99,9%. 

Photo Credits: Instagram @maneskinofficial

Tags eurovision 2021, τηλεθεαση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8239 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3812 s // Total time: 2.2051 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X