Αυτοί είναι οι λόγοι που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη!


Αυτοί είναι οι λόγοι που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη!

Μάθε που μπορεί να οφείλεται η αυξημένη αίσθηση της κούρασης  

Αν νιώθεις συνέχεια κούραση, δεν είσαι μόνη. Ο μέσος άνθρωπος νιώθει εξαντλημένος περίπου 7μιση χρόνια από τη ζωή του, σύμφωνα με μια έρευνα του Healthspan.

Η χρόνια υπερκόπωση μπορεί να επηρεάσει τη ψυχική υγεία, τη σωματική υγεία και την ποιότητα της ζωής σου. Ενώ είναι φυσιολογικό να νιώθεις ότι νυστάζεις που και που, αν σου συμβαίνει συχνά, θα πρέπει να το διερευνήσεις περισσότερο.

Παρακάτω, σου εξηγούμε 5 λόγους που νιώθεις κουρασμένη.  

1. Βurnout

Αν νιώθεις μόνιμα εξαντλημένα μπορεί να έχεις πάθει υπερκόπωση, ή burnout. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάσσει πλέον την υπερκόπωση ως ιατρική ασθένεια, ορίζοντας την ως ένα σύνδρομο που προκύπτει από χρόνιο εργασιακό στρες. Η εξάντληση αναπτύσσεται σταδιακά και σχετίζεται με μειωμένο κίνητρο, έλλειψη ενέργειας, μειωμένη απόδοση και κακό ύπνο.

2. Κακή διατροφή

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να νιώθεις συνεχώς εξουθενωμένη σχετίζεται με τη δίαιτα σου. Το παλιό ρητό “είσαι ό,τι τρως” ισχύει. Οι υδατάνθρακες που βρίσκονται στα αρτοσκευάσματα, στα λευκά ζυμαρικά και στα δημητριακά – προκαλούν ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και όταν πέφτουν, αυτό μπορεί να σε αφήσει να αισθάνεσαι εξαιρετικά κουρασμένη. Η έλλειψη πρωτεΐνης, επίσης οφείλεται για τη χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Επίσης, το να μην τρως αρκετά, δηλαδή η κατανάλωση ελάχιστων θερμίδων, οδηγεί στην επιβράδυνση του μεταβολισμού για εξοικονόμηση ενέργειας.

3. Η καθιστική ζωή

Είναι κάπως ειρωνικό, αλλά η αδράνεια μπορεί να εξαντλήσει εντελώς τα αποθέματά της ενέργειας σου. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου και να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο κουρασμένη από το συνηθισμένο, επομένως είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις την άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα.

4. Ανεπάρκεια Βιταμινών

Εάν είσαι κουρασμένη όλη την ώρα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ανεπάρκειας βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D, βιταμίνης Β-12, σιδήρου, μαγνησίου ή καλίου.

5. Άγχος

Το άγχος είναι μια σωματική και ψυχική αντίδραση προς τις πιέσεις της ζωής. Όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου, αλλά ο μη επαρκείς ύπνος μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των επιπέδων του άγχους. Για να ρυθμίσεις τον ύπνο σου, ξεκίνα από το να μειώσεις την κατανάλωση του αλκοόλ.

Πηγή: Madame Figaro Cyprus
 

Tags κούραση, υγεια, ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1955 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3437 s // Total time: 2.5391 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X