Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να κάνετε κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική


Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να κάνετε κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική

Οι πιο κάτω έξι λόγοι θα σε πείσουν.

Είναι γεγονός πως αμέσως μετά το πρόγραμμα γυμναστικής μας,  το πρώτο πράγμα που κάνουμε για να χαλαρώσουμε είναι το ντους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να κάνουμε το ντους μας με κρύο νερό, ούτε με χλιαρό ούτε με ζεστό και οι λόγοι είναι οι εξής ακόλουθοι:

1."Σφίγγει" το δέρμα. Μετά τη γυμναστική έχει ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματός σου. Αν ρίξεις, λοιπόν, κρύο νερό στο σώμα σου, αμέσως το δέρμα «σφίγγει» και γίνεται πιο απαλό.

2. Βοηθά το δέρμα να ενυδατωθεί μετά την εφίδρωση. Όσο γυμνάζεσαι και ιδρώνεις το σώμα σου χάνει υγρασία. Ένα κρύο ντους, επομένως, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ανακτήσει το σώμα σου τη χαμένη υγρασία του.

3.Διεγείρει το νευρικό σύστημα. Μετά από μια προπόνηση τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα σου έχουν αυξηθεί αρκετά. Αν, εν συνεχεία, κάνεις ένα κρύο ντους, θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να "ξυπνήσει" ακόμα περισσότερο και να παράξει κι άλλες ενδορφίνες. Έτσι, θα έχεις αυτόματα καλύτερη διάθεση και καλύτερη ψυχολογία.

4.Βοηθά στην αποθεραπεία. Το κρύο ντους είναι η τέλεια λύση για να συνέλθει το σώμα από μια προπόνηση.

5.Συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει πως σου δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις, να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου και να διαχειριστείς καλύτερα ό,τι σε αγχώνει.

6.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως το κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων του σώματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για ένα υγιές και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

με πληροφορίες από: queen.gr

Tags υγεια, ντους, γυμναστικη, ΑΣΚΗΣΕΙΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1581 s (252 Queries.) // Parse time: 0.5202 s // Total time: 2.6782 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X