5 μύθοι για τη διατροφή μας


5 μύθοι για τη διατροφή μας

Υπάρχουν μύθοι γύρω από τη διατροφή μας; Μάθε τους!

Μύθος 1ος. Τελικά το ελαιόλαδο δεν είναι τόσο παχυντικό
Αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη, το ελαιόλαδο περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο, όσες ακριβώς περιέχουν τα σπορέλαια. Επίσης είναι καλό να ξέρεις πως δεν ισχύει το γεγονός ότι όσοι έχουν υψηλή πίεση πρέπει να το αποφεύγουν. Οι ουσίες που περιέχει δρουν ευεργετικά στην υγεία του στομάχου και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μύθος 2ος. Η ζάχαρη απαγορεύεται όταν κάνουμε δίαιτα
Εκτός κι αν ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, όταν επιδιώκεις να χάνεις κιλά, είναι καλό να λαμβάνεις ζάχαρη αλλά με μέτρο. Προτίμησε την καστανή ζάχαρη.

Μύθος 3ος. Τα αναψυκτικά είναι μία από τις αιτίες κυτταρίτιδας
Τα αναψυκτικά δεν προκαλούν κυτταρίτιδα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, είναι ικανά να προκαλέσουν (ανάμεσα σε άλλα) σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, ακόμη και μυικά προβλήματα.

Μύθος 4ος. Τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι το ίδιο θρεπτικά με τα φρέσκα
Όσο και να προσπαθούν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά τους συστατικά, τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν παύουν να χάνουν μέρος ή όλες τις διατροφικές τους αξίες. Μάθε ότι μόλις κόψεις ένα καρπό, οι θρεπτικές του αξίες είναι «στο κόκκινο».

Μύθος 5ος. Η άσκηση δεν παίζει σημαντικό ρόλο για τον έλεγχο βάρους
Η άσκηση είναι σύμμαχος όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα οι θερμίδες που καίγονται κυμαίνονται από 200-400 θερμίδες την ώρα. Ανάλογα πάντα από το είδος της άσκησης, την διάρκεια και το σωματικό σου βάρος.

Tags Διατροφή, Δίαιτα, λάδι, τρωω, τρωμε, υγιεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7678 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3674 s // Total time: 3.1352 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X