Τι είναι το Vortex και γιατί πρέπει να μπεις άμεσα!


Τι είναι το Vortex και γιατί πρέπει να μπεις άμεσα!

Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις κάθε σου δευτερόλεπτο έτσι ώστε να αισθάνεσαι, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει εκεί έξω, μέσα στο Vortex;

Τι είναι, λοιπόν, αυτό το Vortex; Είναι μια κατάσταση στην οποία νιώθουμε ανώτερα συναισθήματα. Είναι μια κατάσταση στην οποία νιώθουμε όπως είμαστε πλασμένοι για να νιώθουμε. Όχι αυτό που υποτίθεται ότι μας έχει φορεθεί: το δράμα, ο πόνος και όλα τα σχετικά. Ή η έλλειψη. Όχι, δε μιλάμε για αυτά. Μιλάμε για το ακριβώς αντίθετο.

Το Vortex είναι η αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας, επιτυχίας, χαράς. Το Vortex, σε μια πιο ελεύθερη ελληνική μετάφραση, είναι η δίνη. Η δίνη της ευδαιμονίας της ευγνωμοσύνης, της θετικότητας, με λόγο και χωρίς λόγο.

Είναι η μπέρτα της σούπερ ηρωίδας και του σούπερ ήρωα που σε βάζει στο συν και σε κρατάει στο συν και είναι έτοιμη να πολλαπλασιάσει το συν.

Μόλις, όμως, το κινητό χτυπήσει από κάποιον έτοιμο να σε πρήξει, μόλις ο οδηγός πίσω σου κορνάρει, μόλις πιάσεις ψιλή κουβεντούλα με τη συνάδελφο και βγάλετε το φτυάρι, αυτή η "μπέρτα", αυτή η αύρα της σούπερ δύναμης, στιγμιαία εξαφανίζεται. Μπορεί να έχεις δαπανήσει τρία τέταρτα της ώρας στο τρέξιμο ή ένα μισάωρο στο τετράδιό σου και στον διαλογισμό σου για να μπεις εκεί, αλλά αρκεί το απειροελάχιστο αρνητικό συμβάν που θα επιτρέψεις να σε επηρεάσει ώστε να σε πετάξει έξω.

"Αν πετύχω αυτό, αυτό και αυτό και αυτό… αν αποδεσμεύσω 15 κιλά, αν είμαι με τον σύντροφό μου, αν τα παιδιά μου περάσουν στο πανεπιστήμιο…" Αν, αν, αν… Όλα αυτά τα υπέροχα "αν" τα οποία βάζουμε. Όχι.

Δεν έχει κανένα "αν" το Vortex. Το Vortex είναι αυτή τη δεδομένη στιγμή. Κοιτάμε τη δεδομένη στιγμή να αισθανόμαστε συναισθήματα θετικά. Να αισθανόμαστε από τη μεριά της αγάπης.

Τις περισσότερες φορές κυνηγάμε κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική μας ευτυχία. Ασχολούμαστε με επουσιώδεις λεπτομέρειες, δίνοντάς τους μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία από όση έχουν, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα μικρά ή μεγάλα εμπόδια να μας κλείνουν το δρόμο προς την ευτυχία μας. Το Εγώ μας δεν μπορεί να αντέξει την αληθινή ευτυχία και προσπαθεί συνεχώς να βρίσκει λόγους, μικρούς ή μεγάλους αλλά πάντα άσχετους, για να μας πετάει έξω.

Το να βρίσκεσαι στην απόλυτη δίνη της ευτυχίας τη στιγμή που μιλάς δεν έχει καμιά σχέση με όλες αυτές τις μικρές ή μεγάλες προϋποθέσεις που θεωρείς πως την υφαίνουν. Κάθε δευτερόλεπτο που είσαι εκτός του vortex σου, σπαταλάς την ενέργειά σου σε καταστάσεις ασύνδετες προς την πραγματική σου ευτυχια.

Το να είσαι ευτυχισμένος και να βιώνεις τα ανώτερα συναισθήματά σου σε όλη τους την έκταση και το βάθος, δεν εξαρτάται από το αν περάσει ο γιος σου στο Πανεπιστήμιο, αν οι τοίχοι του σπιτιού σου είναι πεντακάθαροι, αν σου παραχωρήσει κάποιος τη θέση του στο σουπερμάρκετ ή στο λεωφορείο. Το vortex έχει να κάνει με την αίσθηση του ότι είσαι καλά απλά επειδή υπάρχεις!

  • Αναγνώρισε, λοιπόν, ποτέ σου μιλάει το Εγώ.
  • Μπες σε μία λογική παρατήρησης σχετικά με αυτά που σε πετάνε έξω από τον απόλυτο στόχο της ευτυχίας. Έχε απόλυτη επίγνωση του ανωτέρου στόχου σου και των πιθανών επιπλοκών που εκτρέπουν την πορεία σου προς εκείνον. 
  • Κατάγραψε όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων τώρα, αυτή τη στιγμή, που σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να είσαι χαρούμενος και πλήρης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Χρειάζεται θέληση και μεγάλη εξάσκηση για να αυτοματοποιήσεις αυτή τη διαδικασία.

Αν επιτρέπεις στο καθετί να σε πετάει εκτός Vortex, τότε καταλήγεις να αξίζεις μονάχα αυτούς τους αντιπερισπασμούς. Και αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία σου!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA, PCC

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

Tags life coach, life coaching, jill doukas, jill douka, τζιλ δουκα, Τζιλ Δούκας, Vortex


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8039 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3260 s // Total time: 2.1298 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X