Γιατί χρειάζεσαι μια ισορροπημένη ρουτίνα;


Γιατί χρειάζεσαι μια ισορροπημένη ρουτίνα;

Η γνωστή life coach, Τζιλ Δούκα μας βοηθάει να καταλάβουμε ποιο ρόλο παίζουν οι νέες συνήθειες στη μεγάλη αλλαγή της ζωής μας και πώς θα κάνουμε το πρώτο βήμα προς μια νέα καθημερινότητα.

Καθώς οι λίστες με τις αποφάσεις της νέας χρονιάς αρχίζουν να συμπληρώνονται, αναρωτιόμαστε πώς οι νέες συνήθειες μπορούν να γίνουν το νέο υγιές κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ποιο ρόλο παίζουν, λοιπόν, οι νέες συνήθειες στη μεγάλη αλλαγή της ζωής μας και πώς θα κάνεις το πρώτο βήμα προς μια νέα καθημερινότητα;

Με την υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας εστιάζουμε στο τώρα μας και στο πώς μπορούμε να δημιουργούμε το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή. Αυτά τα μικρά κομμάτια επαναλαμβανόμενης καθημερινότητας είναι σημαντικά για να κλειδώσουν στον εγκέφαλό μας όλες αυτές τις θετικές συνήθειες που μας φαίνονται απλησίαστες. Πολλές φορές διστάζουμε να κυνηγήσουμε κάτι καινούριο, γιατί φοβόμαστε πως δεν θα χωρέσει στην πραγματικότητά μας. Τι θα έλεγες, όμως, να ξεκινήσεις με την πιο μικρή αλλαγή που ανήκει στον μεγαλύτερο και καταπληκτικό σου απώτερο στόχο;

Η επιμονή και η επανάληψη αυτής της απόφασης τη μετατρέπει σιγά σιγά σε αυτόματη συνήθεια.

Αυτές οι μικρές συνήθειες, η μία πάνω στην άλλη, θα χτίσουν μια δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητα. Ξεκινάμε, λοιπόν, και καταγράφουμε τα πέντε πράγματα που θα βοηθούσαν στην οργάνωση της τέλειας ρουτίνας που θα μας πάει βήμα βήμα εκεί όπου θέλουμε. Και δεν χρειάζεται να τα παρατήσουμε αν δεν καταφέρουμε να τα βάλουμε μεμιάς στη ζωή μας και τα πέντε. Ξεκινάμε έστω και με ένα που σε πρώτη φάση είναι πολύ πολύ σημαντικό για να μας οδηγήσει στο δεύτερο, στο τρίτο κ.ο.κ.

Δίνουμε χρόνο στον εγκέφαλό μας να καταγράψει τις νέες μας δραστηριότητες και να τις μεταφέρει ως μηνύματα σε όλο μας το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο η ρουτίνα μας γίνεται προέκταση της ίδιας της προσωπικότητάς μας. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να συντίθεται από συνήθειες που αφήνουν το θετικό τους αποτύπωμα στο μονοπάτι που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Σε προσκαλώ, να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας να ακολουθείς με πίστη και επιμονή μία νέα συνήθεια. Είμαι βέβαιη πως μέχρι το τέλος αυτού του περιπετειώδους έτους δεν θα μπορείς να ζεις πια χωρίς αυτή!

Έτοιμοι, λοιπόν, να φτιάξουμε σωστά τη λίστα με τις νέες συνήθειες που θα μας βάλουν με το δεξί στο 2021;

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

Tags jill douka, jill doukas, life coach, life coaching, ψυχολογια, αυτοβελτίωση, τζιλ δουκα, Τζιλ Δούκας


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6793 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3934 s // Total time: 3.0728 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X