Tips για να τρώτε υγιεινά και να εξοικονομείτε χρήματα!


Tips για να τρώτε υγιεινά και να εξοικονομείτε χρήματα!

Η κλινική διατροφολόγος - διαιτολόγος, \'Αντρια Ιωάννου μας εξηγεί πως μπορούμε να τρώμε υγιεινά χωρίς να ξοδεύουμε χρήματα.

Υγιεινή διατροφή δε σημαίνει ακριβή διατροφή. Μπορούμε να ακολουθούμε μια σωστή, ισορροπημένη και οικονομική διατροφή με ποικιλία τροφίμων χωρίς κανένα πρόβλημα! Αρκεί να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας μερικές έξυπνες συνήθειες που θα κάνουν καλό στην υγεία αλλά και στην τσέπη μας.

Για να τρώτε υγιεινά χωρίς να ξοδεύετε χρήματα που δεν έχετε, ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές:

Στο σούπερ-μάρκετ:

  • Πριν πάτε για ψώνια σκεφτείτε οργανωμένα τι θα μαγειρέψετε την επόμενη βδομάδα. Κάντε μια λίστα για να ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε και μην πάρετε τρόφιμα που δεν είναι σημειωμένα. Καλό είναι να έχετε ένα συγκεκριμένο budget.
  • Σημαντικό είναι επίσης να μην πηγαίνετε για ψώνια νηστικοί γιατί είναι πολύ πιθανόν η πείνα να σας παρασύρει και να αγοράσετε τρόφιμα που δεν χρειάζεστε πραγματικά.
  • Προτιμάτε να αγοράζετε εποχιακά φρούτα και λαχανικά εφόσον είναι ευρέως διαθέσιμα και λιγότερο ακριβά.
  • Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές - εάν δείτε κάποιο τρόφιμο που είναι σε προσφορά και έχει διάρκεια ζωής (δηλαδή δεν θα λήξει σύντομα) αγοράστε διπλάσια ποσότητα.

Στη δουλειά:

  • Πριν φύγετε για τη δουλειά, ετοιμάστε το ταπεράκι σας! Μπορεί να περιλαμβάνει ένα υγιεινό σνακ (π.χ φρούτο, γιαουρτάκι, ξηρούς καρπούς) και ένα ισορροπημένο γεύμα (συνοδευμένο πάντα με σαλάτα). Με αυτήν την καλή συνήθεια δεν θα ξοδεύετε χρήματα για κάποιο σνακ ή για το μεσημεριανό σας. Συνήθως όταν παίρνουμε κάτι απ’ έξω, τείνουμε να επιλέγουμε πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη και υψηλά σε θερμίδες τρόφιμα. Αντιθέτως, όταν τα ετοιμάζουμε από το σπίτι (όταν δεν πεινάμε) κάνουμε υγιεινότερες επιλογές και βάζουμε μικρότερη ποσότητα.

Στο σπίτι:

  • Μην πετάτε το φαγητό που περίσσεψε, κρατήστε το να το φάτε την επόμενη μέρα. Ανάλογα με το φαγητό, μπορείτε να το βάλετε σε ψωμί ή πίτα και να το φάτε σαν σάντουιτς ή να το βάλετε σε σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε με το κάθε τρόφιμο για να μην πάει χαμένο.
  • Μαγειρέψτε στο σπίτι! Αν δεν έχετε γνώσεις μαγειρικής συμβουλευτείτε κάποιον που ξέρει ή ψάξτε συνταγές στο διαδίκτυο. Τα σπιτικά φαγητά είναι πιο φθηνά να γίνουν και εννοείται πιο υγιεινά σε σχέση με τα φαγητά απ’ έξω. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το delivery, περιορίστε το σε μια φορά την εβδομάδα, έτσι θα μειώσετε και τα έξοδα σας.

Άντρια Ιωάννου

Κλινική Διατροφολόγος - Διαιτολόγος (BSc, MSc)

Τηλ. 96799026

Διεύθυνση: Υμηττού 1Α Πλατύ Αγλαντζιάς 2113, Λευκωσία

Email: andriaioannou_nutrition@outlook.com

Facebook: Andria Ioannou Clinical Dietitian / Nutritionist

Instagram: @ai.dietitian

Tags υγεινα, Διατροφή, χρωματα, Διαιτολογος, διατροφολόγος, τρωω υγιεινα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5842 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2247 s // Total time: 2.8089 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X