Μάθε πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τη βούρτσα μαλλιών σου


Μάθε πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τη βούρτσα μαλλιών σου

Kαι πώς θα καθαρίσεις σωστά τη βούρτσα μαλλιών σου;

Όλες οι γυναίκες καθημερινά, βράδυ και πρωί χρησιμοποιούμε μια βούρτσα μαλλιών που θα περιποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο τα μαλλιά μας. Αυτό όμως που μπορεί να μην γνωρίζετε και μόλις το έχουμε διαβάσει, είναι πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αποδείχθηκε ότι οι βούρτσες μαλλιών είναι το χειρότερο "έδαφος" αναπαραγωγής βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, μπορούν να αναπτυχθούν περίπου 3.500 αποικίες βακτηρίων σε μία βούρτσα μαλλιών.

Βέβαια, αρκεί να σκεφτείς πόσα προϊόντα έχεις απλώσει προηγουμένως στα μαλλιά σου και να καταλάβεις ότι υπολείμματα αυτών σε συνδυασμό με τις τρίχες σου που μένουν και τη σκόνη… κάνουν το περιβάλλον πάνω στη βούρτσα σου πολύ, πολύ βρώμικο. Πόσες φορές, λοιπόν, πρέπει να την πλένεις; 

Αν θες να έχεις υγιή μαλλιά, καλό είναι να πλένεις τη βούρτσα σου μια φορά την εβδομάδα ή έστω μία φορά στις δύο εβδομάδες. Αν, μάλιστα, χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα styling ή dry shampoo, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά.

Πώς θα την καθαρίσεις σωστά; Με λίγο σαμπουάν. 

Αρχικά, απομάκρυνε από τη βούρτσα όλες τις τρίχες που έχουν μείνει πάνω. Βγάλε τις μεγάλες και εμφανείς τρίχες με τα χέρια σου και ό,τι απομείνει αφαίρεσέ το με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. 

Έπειτα και σύμφωνα με το queengr, βρέξε με νερό τη βούρτσα, ρίξε λίγο σαμπουάν να πάει παντού και μετά τοποθέτησέ τη κάτω από τη βρύση για να φύγει όλη η βρωμιά. 

Τέλος, στέγνωσέ τη με το σεσουάρ μαλλιών και άσε τη σε οριζόντια θέση να στεγνώσει εντελώς. 

Κεντρική φωτογραφία: pexels

 

Tags ΒΟΥΡΤΣΑ, ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΑΛΛΙΩΝ, μαλλιά, Ομορφια, beauty, hair


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9287 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4146 s // Total time: 3.3434 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X