Προστατευτική μάσκα και ακμή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις


Προστατευτική μάσκα και ακμή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η δερματολόγος μας δίνει τις συμβουλές που χρειαζόμαστε.

Maskne, πρόκειται για την εμφάνιση ακμής με διάφορες μορφές (εγκλωβισμένο σμήγμα, φλεγμονώδη σπυράκια, κύστες) στις περιοχές που καλύπτει η μάσκα όταν τη φοράμε πολλές ώρες. Μπορεί να συνυπάρχει κνησμός, ερεθισμός της επιδερμίδας ή και πόνος στα σημεία της φλεγμονής.

Η Βάλια Μουσάτου είναι Δερματολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, συνεργάτης της L’Oreal Paris και η κατάλληλη για να λύσει τις περισσότερες απορίες μας για τη maskne. Μάθετε όλα όσα είπε στη madamefigarogr...

Πώς δημιουργείται

Δημιουργείται λόγω των συνθηκών τριβής και υγρασίας που συγκρατείται στην περιοχή γύρω από το στόμα, λόγω των υδρατμών της εκπνοής. Επιπλέον, ο εγκλωβισμός της λιπαρότητας πάνω στο δέρμα προδιαθέτει σε απόφραξη των πόρων και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη βακτηρίων.

Ποιος τύπος μάσκας είναι ο πιο κατάλληλος για να αποφύγουμε την maskne

Η μάσκα που επιλέγουμε πρέπει να είναι από καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα, ενώ πρέπει να την αντικαθιστούμε με άλλη καθαρή, όταν υγραίνεται. Επίσης, πλένουμε τη μάσκα μετά από κάθε χρήση και φροντίζουμε να είναι εντελώς στεγνή πριν τη φορέσουμε. Μια καλή εναλλακτική είναι οι μάσκες μιας χρήσεως. Σημαντικό είναι επίσης να προσέχουμε ώστε η μάσκα να μην είναι υπερβολικά εφαρμοστή, ώστε να αποφεύγεται η τριβή με την επιδερμίδα όταν μιλάμε.

Πόσο επιβαρύνει το μακιγιάζ την κατάσταση;

Σαφώς το μακιγιάζ επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση λόγω της απόφραξης των πόρων υγρών σμηγματογόνων αδένων. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγουμε τα βαριά make up ή και να μη χρησιμοποιούμε καθόλου στην περιοχή της μάσκας. Ούτε οι ΒΒ κρέμες βοηθούν αφού τα αντηλιακά φίλτρα που περιέχουν προδιαθέτουν τα μεικτά και λιπαρά δέρματα για εμφάνιση  ακμής.

Μπορεί ένα face mist να ανακουφίσει και να βοηθήσει την επιδερμίδα;

Τα face mists ανακουφίζουν από τα συμπτώματα ευαισθησίας, κνησμού και δυσανεξίας, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δε βοηθούν στην πρόληψη εμφάνισης της ακμής. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιούνται σε άβαφο δέρμα για πιο αποτελεσματική δράση.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε την εμφάνιση της maskne;

Σαν πρόληψη, ο σχολαστικός καθαρισμός της επιδερμίδας με προϊόντα που έχουν μικρό-απολεπιστικη δράση (γλυκολικο οξύ/ σαλικυλικό οξύ) σε χαμηλές συγκεντρώσεις, βοηθούν ώστε να καθαρίζεται η επιφάνειά της από το σμήγμα, τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα που μπλοκάρουν τους πόρους. Όμως τα προϊόντα αυτά πρέπει να είναι ήπια για να μην ξηραίνουν υπερβολικά την επιδερμίδα, ώστε να μη διαταράσσεται ο φραγμός της. Στην ίδια λογική, μια σμηγματορρυθμιστικη κρέμα περιποίησης μπορεί να μειώσει σε ένα μεικτό δέρμα την υπερβολική λιπαρότητα. Επίσης αποφεύγουμε να "πειράζουμε" τα σπυράκια και δεν χρησιμοποιούμε πολύ καλυπτικά και βαριά προϊόντα μακιγιάζ. Σε πιο σοβαρές μορφές, ζητάμε πάντα τη βοήθεια του δερματολόγου.

Η maskne μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή μορφή ενήλικης ακμής;

Δυστυχώς τα πιο λιπαρά ή μεικτά με τάση ακμής δέρματα μπορεί να εμφανίσουν έξαρση ακμής που να επιμείνει γιατί η maskne έχει χαρακτηριστικά ενηλίκου ακμής. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από δερματολόγο, που θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Tags Maskne, beauty, face, ακμή, ΣΠΥΡΑΚΙΑ, Ομορφια, προστατευτική μασκα, μασκα, προσωπο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2925 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4854 s // Total time: 2.7779 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X