Dior: Η ιστορία πίσω από την αποκλειστική συνεργασία με την Grasse


Dior: Η ιστορία πίσω από την αποκλειστική συνεργασία με την Grasse

O οίκος Dior προσφέρει τα καλύτερα λουλούδια για τα αρώματα του.

Ορισμένες τεχνικές είναι τόσο σημαντικές που πρέπει να προστατεύονται ως θησαυροί. Ο οίκος Dior το ενστερνίζεται αυτό και το 2006, όταν ξεκίνησε αποκλειστικές συνεργασίες με τη νέα γενιά καλλιεργητών της Grasse, κατάφερε να προσφέρει τα καλύτερα λουλούδια για τα αρώματα του, αλλά και να προστατεύσει και να βοηθήσει στη διατήρηση της παραδοσιακής εξειδίκευσης.

Η Grasse είναι η μοναδική γη, που βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά, σαρώνεται από τους ανέμους και θερμαίνεται από το μεσογειακό ήλιο. Άλλα χωρίς την ανθρώπινη συμβολή, η ιστορία της δε θα μπορούσε να καταγραφεί. Ο François Demachy, ο δημιουργός αρωμάτων Dior, ως ντόπιος, έχει πλήρη γνώση. Συνεχίζει σταθερά, για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα, να πολλαπλασιάζει τους δεσμούς με τους νέους παραγωγούς αρωματικών λουλουδιών, ιδίως του μαγιάτικου τριαντάφυλλου, που λάμπει στην καρδιά των δημιουργιών Dior. Μαζί με αυτή τη θαρραλέα νέα γενιά αναγεννούν αυτή τη γη με το απεριόριστο πάθος τους για λουλούδια, αλλά και με σεβασμό στη φύση.

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η αναγέννηση της Grasse οφείλεται στην Carole Biancalana από το "Domaine de Manon", που κληρονόμησε όχι μόνο τη γη από τους προγόνους της, αλλά και τις δεξιότητες και την εμπειρογνωμοσύνη τους. Αυτές οι τεχνικές και μια ενστικτώδης αίσθηση για τη γη είναι αυτό που, με τη σειρά της, επιδιώκει να κληροδοτήσει σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το έργο της, όπως η Armelle Janody από το "Clos de Callian", που επέλεξε να καλλιεργεί τριαντάφυλλα της Grasse χρησιμοποιώντας αυστηρά βιολογικές μεθόδους. Δώδεκα ακόμα νέοι παραγωγοί ανεβάζουν τον πήχη στη διατήρηση της συγκομιδής για τον Dior.

Όλοι τους διαιωνίζουν την παράδοση και σέβονται τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται η καλλιέργεια εξαιρετικών λουλουδιών. Η φύτευση, ο εμβολιασμός, η κλάδευση και πάνω απ’ όλα αγάπη τα τριαντάφυλλα είναι τα στοιχεία που τους ενώνουν. Οι εκτάσεις υπό την επίβλεψη τους καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα και με σεβασμό στο γεωργικό ρυθμό, όπου καθιερώνονται οι αργές και ακριβείς τεχνικές κάθε σεζόν. Έως την άνοιξη, όταν το θεαματικό τριαντάφυλλο centifolia ανθίζει ως η απόλυτη ανταμοιβή, πλημμυρίζει τα χωράφια με μια φούξια θάλασσα και τα ισχυρά μοναδικά αρώματα που συνδυάζουν νότες πιπεριού και μελιού, μπορούν να βρεθούν μόνο εκεί.

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΓΗ

Ο Pascal Guignon, ένας από τους νέους παραγωγούς που επέλεξε να συνάψει αποκλειστική συνεργασία με τον Dior, διαιωνίζει αυτή την κοσμική εξειδίκευση με τον δικό του τρόπο.  Σαν το μεγαλοπρεπές άλογο percheron που δένεται από τα ηνία, ανανεώνει τους δεσμούς με ένα ουσιαστικό έργο, χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή τεχνική για να ξεχορταριάσει και να καθαρίσει το έδαφος με στόχο μια όμορφη συγκομιδή την άνοιξη. Με σεβασμό στη φύση και στη ζωή, ολοκληρώνει την αποστολή του σύμφωνα με τους κανόνες μιας γεωργικής τέχνης σε συνοχή με τον κόσμο και τις ομορφιές του. Κάθε χρόνο, εφαρμόζει και πάλι αυτές τις παραδοσιακές τεχνικές, δεσμευόμενος για το μέλλον μιας σημαντικής γης που αναγεννάτε.

Για αυτούς τους παραγωγούς λουλουδιών και για τον Dior, που αγαπούν και σέβονται τη γη της Προβηγκίας, το μαγιάτικο τριαντάφυλλο είναι ένα θαύμα της φύσης. Πρόκειται για μια σπάνια ομορφιά για την οποία ξέρουμε ότι πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά και να λατρεύουμε σα βασίλισσα.

Tags dior, grase, MISS DIOR, beauty, perfume, αρωμα, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3678 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3893 s // Total time: 2.7571 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X