Έξι τροφές που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά


Έξι τροφές που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Η κοιλιά θα εξαφανιστεί όταν καταφέρεις να μειώσεις συνολικά την πρόσληψη και αποθήκευση λίπους στο σώμα σου.

Τροφές για επίπεδη κοιλιά: Η κοιλιά θα εξαφανιστεί όταν καταφέρεις να μειώσεις συνολικά την πρόσληψη και αποθήκευση λίπους στο σώμα σου. Γι’αυτό ενεργοποιήσου διατροφικά.

Οι έξτρα θερμίδες, έστω και αν προέρχονται από υγιεινές πηγές διατροφής, θα οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και, ανάλογα με τους παράγοντες αποθήκευσης λίπους, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου.

Αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής αλέσεως, αυξάνεται η πρόσληψη φυτικών ινών, το οποίο σύμφωνα με το shape.gr, βοηθά στη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού.

Τι να προτιμήσεις:

  1. Τα φρούτα (ιδιαίτερα τα μούρα blueberry, rasberry, cranberry) και τα λαχανικά (πράσινα φυλλώδη) είναι από τους καλύτερους φυσικούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που βοηθούν στην καταπολέμηση της παραγωγής κυτοκινών από το ενδοσπλαχνικό λίπος.
  2. Οι επιλογές άπαχης πρωτεΐνης, όπως το λευκό κρέας κοτόπουλου, το ψάρι, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά, το αβγό, το άπαχο μοσχάρι ή χοιρινό και τα όσπρια, μειώνουν το ποσοστό πρόσληψης κεκορεσμένων λιπαρών και θερμίδων από τη διατροφή.
  3. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως, πάντα με πρόσληψη μπόλικου νερού για αποφυγή τυμπανισμού, όπως το καστανό ρύζι, το ψωμί και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και το πλιγούρι, παρέχουν πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.
  4. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια, το λιναρόσπορο και τα καρύδια επίσης μειώνουν την φλεγμονώδη αντίδραση από το σπλαχνικό λίπος.
  5. Για την ενίσχυση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου µε φιλικά βακτήρια, τα οποία ρυθµίζουν την καλή λειτουργία του, κατανάλωνε τρόφιµα εµπλουτισµένα µε προβιοτικά (όπως γιαούρτι και γάλα). Η έλλειψη προβιοτικών έχει ως αποτέλεσµα προβλήµατα στη λειτουργία του γαστρεντερικού (στοµαχικές διαταραχές, σύνδροµο του ευερέθιστου εντέρου, τυµπανισµός, διάρροια).
  6. Τέλος, οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι δεδομένου ότι καταναλώνονται με διάρκεια και πάνω από 300 milligram ημερησίως (3 κούπες τσάι) συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση ενδοκοιλιακού λίπους.

Tags ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ, κοιλια, τροφες, κιλά, βαρος, Διατροφή, τροφή, διατροφολόγος, Διαιτολογος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2149 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4157 s // Total time: 2.6306 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X