Ψυχοθεραπεία η γυναικεία παρέα


Ψυχοθεραπεία η γυναικεία παρέα

Το επιβεβαιώνει η ιατρική κοινότητα!

Στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Stanford, μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών, μελέτησε την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο κοινωνικό περιβάλλον, τον εγκέφαλο και το σώμα, προκειμένου να καταλάβει με ποιους τρόπους η μοναξιά, το άγχος ή η ανθρώπινη συνύπαρξη και υποστήριξη, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία.

Τα αποτελέσματα ήταν απρόβλεπτα. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. David Spiegel, δήλωσε ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άντρας για την υγειά του, είναι να βρει μια σύντροφο και να παντρευτεί. Αντιθέτως, μια γυναίκα το καλύτερο που έχει να κάνει για να προστατέψει την υγεία της, είναι να καλλιεργεί και να φροντίζει τη σχέση με τις φιλενάδες της. Οφείλω να σας πω, ότι μόλις ανακοίνωσε το πόρισμα της μελέτης του, όλοι στο ακροατήριο γέλασαν. Όμως ο Dr. David Spiegel σοβαρολογούσε. Η φράση του, συνόψιζε τα ερευνητικά αποτελέσματα μιας ολόκληρης δεκαετίας.

Ο λόγος; Οι γυναίκες μιλάνε μεταξύ τους για όλα όσα τους απασχολούν. Εξωτερικεύουν συναισθήματα, σκέψεις και ο,τιδήποτε άλλο τις "βασανίζει" στις φιλενάδες τους, γιατί αυτές ακούν και συμβουλεύουν. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη πρόταση: οι γυναίκες ακούν και συμβουλεύουν. Μια γυναίκα δε θα μιλήσει με το σύζυγο της για θέματα της καθημερινότητας, γιατί πολύ απλά δε θα πάρει τη σημασία που θέλει. Όταν όμως τα μιλήσει με μία φιλενάδα, τότε θα νιώσει πως ξαλαφρώνει γιατί πολύ απλά η συνομιλήτρια της, θα της δώσει την απόλυτη προσοχή. Οι γυναίκες ανοίγουν την ψυχή τους και μοιράζονται. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη λέξη υψίστης σημασίας: μοιράζονται!

Από την άλλη, είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν άντρα να καθίσει να μιλήσει με τους φίλους του για το πώς αισθάνεται ή για το πώς πάνε τα πράγματα στη ζωή του. Θα μιλήσει για το ποδόσφαιρο, για τα αυτοκίνητα, για το κυνήγι, για το στρατό και μόνο τα βασικά για την ερωτική του ζωή. Για το πώς αισθάνεται όμως θα μιλήσει; Ποτέ. Αγαπητές μου φιλενάδες, επειδή κάνετε καλό στην υγεία μου και εγώ στη δικιά σας… το βράδυ κερνάτε ποτό πάντα με προσοχή και ατομική ευθύνη. Στην υγειά του Dr. David Spiegel!

Tags maria's fairytale, blog, BLOGGER, Μαρία Κάνθερ, ψυχοθεραπεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3792 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2641 s // Total time: 2.6433 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X