Και οι νοικοκυρές έχουν ψυχή!


Και οι νοικοκυρές έχουν ψυχή!

Τώρα στα δύσκολα ήταν οι πιο σκληραγωγημένες.

Πολλές φορές είχα ακούσει από γυναικεία στόματα να λένε πως οι νοικοκυρές δεν κουράζονται και είναι πολύ τυχερές. Μετά από αυτήν την εμπειρία με τον Covid-19, και τον εγκλεισμό μας στο σπίτι, όλες γίναμε νοικοκυρές και πήραμε μία δόση από αυτή την "τύχη". Η αλήθεια είναι πως δεν μας άρεσε και πολύ, γι΄αυτό προσκυνώ την Κύπρια νοικοκυρά.

Μπορεί για τα κυπριακά δεδομένα να φαντάζει απίστευτο, όμως στην Αυστραλία οι νοικοκυρές μπορούν να ασφαλιστούν και να αποζημιωθούν κανονικά, σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού που τις εμποδίζει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Στην Αυστραλία, ο μισθός της νοικοκυράς υπολογίζεται σε $900 την εβδομάδα, και μπορεί να λάβει από την ασφάλεια από $500 μέχρι $900 την εβδομάδα.

Την ιδέα είχε η εταιρία Million Dollar Woman Living Insurance, η οποία σε έρευνα που διενήργησε, εξακρίβωσε ότι 1,7 εκατ. γυναίκες, στην Αυστραλία, λόγω ασθένειας ή σοβαρών τραυματισμών, δεν ήταν σε θέση να κάνουν τις βασικές δουλειές του σπιτιού.

Ο μισθός που προσφέρει η ασφαλιστική βασίζεται στο πόσο θα στοιχίσει αν θα πρέπει κάποιος άλλος να αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού, τη φροντίδα των παιδιών, τα ψώνια κ.λπ.
Για να δικαιούται μια νοικοκυρά αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει να αποδείξει με πιστοποιητικό γιατρού ότι για 14 μέρες το λιγότερο ήταν ανίκανη να κάνει οποιαδήποτε δουλειά του σπιτιού.

Έχετε υπολογίσει πόσες ώρες την ημέρα εργάζεται μία νοικοκυρά; Γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι τα καθήκοντα της δεν τελειώνουν στις 4, στις 5, στις 6 το απόγευμα, αλλά μόλις δειπνήσει και το τελευταίο άτομο της οικογένειας. Οπότε το οκτάωρο συμπληρώνεται κατά πολύ.

Άσε δε και τα άλλα μειονεκτήματα που έχει το συγκεκριμένο επάγγελμα, γιατί περί επαγγέλματος πρόκειται. Δεν έχεις μόνο ένα αφεντικό, αλλά έχεις τον σύζυγο, που πολλές φορές με τις απαιτήσεις του μετράει για δύο αφεντικά συν πάνω κάτω σου βάζω και δύο παιδιά. Αν κάνετε σωστά την πρόσθεση, τα βγάλαμε τέσσερα τα αφεντικά και ο καθένας φυσικά μπορεί να σε ενοχλεί οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου.

Δεν έχεις καμία μέρα ρεπό, ούτε καν τα σαββατοκύριακα, δεν δικαιούσαι άδεια ασθενείας, με πυρετό ή χωρίς, πρέπει η τσάκιση στο παντελόνι να είναι ίσια, και ο γιακάς του πουκαμίσου να μην ανοίγει προς τα έξω. Πρέπει να έχεις δύο φαγητά το ελάχιστο μαγειρεμένα γιατί ο ένας δεν τρώει όσπρια ενώ ο άλλος τα πεθύμησε.

Προσκυνώ ακόμα μία φορά την Κύπρια νοικοκυρά, που τώρα στα δύσκολα, ήταν η πιο σκληραγωγημένη!                                    

Tags maria's fairytale, blog, BLOGGER, Μαρία Κάνθερ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.6671 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3669 s // Total time: 2.0340 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X