DIY μάσκα που εξαφανίζει την ακμή


DIY μάσκα που εξαφανίζει την ακμή

Μια μάσκα που μπορεί να φτιάξεις μόνη στο σπίτι με δυο υλικά από την κουζίνα.

Σε όλες μας έχει τύχη να ξυπνήσουμε ή κατά την διάρκεια της ημέρας να εμφανιστεί ένα ενοχλητικό σπυράκι. Δεν υπάρχει κανένα λόγος για να χαλάσεις την διάθεση σου καθώς πιο κάτω θα βρεις μια DIY μάσκα για σπυράκια την οποία μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή στο σπίτι με δυο μόνο υλικά.

DIY μάσκα για σπυράκια

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο πολύ απλά και φυσικά υλικά που είμαστε σίγουρες πως έχεις ήδη στην κουζίνα σου: λεμόνι και μέλι. Το μέλι είναι ένας μη επεξεργασμένος αντιβακτηριακός παράγοντας που σκοτώνει βακτήρια και εξαλείφει την ακμή, ενώ το λεμόνι όχι μόνο ξεραίνει τα σπυράκια, αλλά επίσης σκοτώνει τα βακτήρια της ακμής. Επίσης, προσφέρει μια ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα, ενώ χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει το διατηρεί υγιές και λαμπερό.

Βάλε μισή κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και μία κουταλιά του γλυκού μέλι σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το σκεύος με το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για δέκα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί ελαφρώς. Έλεγξε ότι δεν είναι πολύ καυτό και στη συνέχεια άπλωσέ το με μία μπατονέτα ή ένα πινέλο πάνω στο σπυράκι. Άφησέ το για μερικά λεπτά ή και για όλο το βράδυ αν θέλεις, να δράσει και στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό.

Το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσεις, το σπυράκι σου ανάλογα με το πόσο μεγάλο και κόκκινο είναι, ή θα έχει εξαφανιστεί τελείως ή θα κάνει λιγότερο αισθητή την παρουσία του στο πρόσωπό σου.

Προσοχή

Επειδή η συγκεκριμένη μάσκα για σπυράκια περιέχει λεμόνι, θα σου προτείναμε να μην βγεις έξω στον ήλιο ύστερα από τη χρήση της. Ιδανικά χρησιμοποίησέ την το βράδυ λίγο πριν πέσεις για ύπνο και την άλλη μέρα μην ξεχάσεις να απλώσεις αντηλιακό στο πρόσωπό σου.

Tags ακμή, Ομορφια, προσωπο, DIY, DIY μάσκα, μασκα, σπιτικη μασκα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5199 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3583 s // Total time: 2.8782 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X