Ρωτήσαμε γνωστούς Κύπριους τι σημαίνει για εκείνους γυναίκα…


Ρωτήσαμε γνωστούς Κύπριους τι σημαίνει για εκείνους γυναίκα…

Δείτε τι μας απάντησαν…  

Η 8η Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και αποτελεί μία πολύ σημαντική ευκαιρία προκειμένου να αναγνωριστεί περεταίρω ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία για ίσες ευκαιρίες και αντιμετώπιση, καθώς ακόμα και στις μέρες μας σε αρκετές χώρες του κόσμου επικρατεί ανισότητα ανάμεσα στα φύλα. 

Η ομάδα του ilovestyle.com επικοινώνησε με επώνυμους Κύπριους και τους ζητήσαμε να εκφράσουν τι σημαίνει για εκείνους η γυναίκα. 

Νεκτάριος Αλεξάνδρου

Γυναίκα από τους πρωτόπλαστους ακόμα, σημαίνει πειρασμός και η μαγκιά κάθε άντρα είναι να βρει τη μια που θα τον κάνει να νιώθει οτι αυτός ο πειρασμός θα κρατήσει μαζί της αιώνια, αγνοώντας οτιδήποτε άλλο, προσφέροντας της ασφάλεια και σταθερότητα κρατώντας την οικογένεια σαν τη μεγαλύτερη προτεραιότητα του. Γυναίκα σημαίνει συναίσθημα και καλά κάνουμε οι άνδρες να δούμε τα θετικά της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας περισσότερο από όσα μας δυσκολεύουν με αυτές. Γυναίκα σημαίνει ζωή! Από μέσα της ξεκινούν όλα.

Κυριάκος Πελεκάνος

Από την ηλικία των 5 μεγάλωνα στο ίδιο σπίτι με δύο γυναίκες, τη μάνα μου και την αδερφή μου. 

Η μάνα μου είναι ότι πιο ιερό είχα στη ζωή μου και μου έδειξε πως να παλεύω, να μην τα βάζω κάτω ποτέ, πως να γίνω σωστός πατέρας και οικογενειάρχης και της χρωστώ τα πάντα.

Η αδερφή μου είναι επίσης η “κόρη” μου, η κουμέρα μου, η φίλη μου, το στήριγμα μου στα πάντα. 

Ευτύχησα να παντρευτώ μια γυναίκα που μ’ αγαπά, με προσέχει, με στηρίζει και μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο, το γιo μου.

Πολλές γυναίκες με στηρίζουν και με ακολουθούν στα γυμναστήρια εδώ και 17+ χρόνια.

Πως μπορώ να μην σέβομαι, να αγαπώ και να θαυμάζω αυτό το απίστευτο ον που δημιούργησε ο Θεός, που μπορεί με μια κίνηση, μια κουβέντα, ένα μήνυμα να μου αλλάξει την όψη στο πρόσωπο μου και την διάθεση μου; Να με κάνει να νιώσω όμορφα!

Χρόνια Πολλά στις γυναίκες που είναι μάνες, αδερφές, κόρες, σύζυγοι, σύντροφοι, φίλοι. Ο Θεός να σας προσέχει και να σας έχει πάντα καλά! 

ΥΓ. Αν έλειπαν τα νευράκια κάθε μήνα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους!

Πέτρος Αθανασίου

Τι είναι και τι σημαίνει για μένα η γυναίκα; Μπορώ να δώσω τόσες πολλές απαντήσεις, ωστόσο θα προσπαθήσω να τα εκφράσω όλα σε λίγες λέξεις για να μην κουράσω. 

Είναι ο άνθρωπος που δεν διστάζει να διεκδικήσει όλα όσα θέλει. Είναι ο άνθρωπος που δεν θέλει και δεν επιτρέπει να λογοκρίνεται, επειδή αποφάσισε να μην παντρευτεί ή να χωρίσει,  ή επειδή επέλεξε να μην γίνει μητέρα. Είναι ο άνθρωπος που καλείται να ανταποκριθεί σε ένα σωρό ρόλους:

Σε αυτό της μητέρας, που αγωνιά για τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών της.

Σε αυτό της εργαζόμενης γυναίκας, που προσπαθεί να εξισορροπήσει τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα σε δουλειά, σπίτι,  παιδιά  και προσωπική ζωή, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται και ανταγωνίζεται μέσα σε ένα σκληρό  και στις περισσότερες περιπτώσεις ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον . Περιβάλλον που στην κατά τα άλλα σύγχρονη και προοδευτική εποχή, έχει ακόμα μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στα δυο φύλα, αναξιοκρατικές αναλήψεις θέσεων, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εργασιακό bullying…

Σε αυτό της καλής νοικοκυράς που τρέχει όλη μέρα για να προλάβει το καθάρισμα, το πλύσιμο, το μαγείρεμα…

Σε αυτό της συζύγου, που ενώ είναι ήδη υπερφορτωμένη με τα όλα τα πιο πάνω, ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραμελεί να φροντίζει τον εαυτό της, την εμφάνισή της, και την σεξουαλικότητα της. 

Ρόλοι που τις περισσότερες φορές διαμορφώνονται και προστάζονται στερεοτυπικά από τη δήθεν σύγχρονη κοινωνία. Ρόλοι που της προκαλούν αφόρητη πίεση και άγχος. 

Χρειάζεσαι την 8η Μαρτίου για να σου υπενθυμίσει όλα τα παραπάνω; Χρειάζεσαι μια θεσμοθετημένη ημέρα για να δείξεις την αγάπη σου στην μητέρα σου, στην σύζυγο σου, στην αδερφή σου, στην κόρη σου, στην φίλη σου; Χρειάζεσαι κάποιον να ξεριζώσει από την αντίληψη σου το “δούλα και κυρά”; Αν ναι, τότε είσαι λάθος.

Λούης Πατσαλίδης

Το πιο ωραίο δημιούργημα στο σύμπαν είτε σαν μητέρα είτε σαν σύζυγος είτε σαν κόρη. Η γυναίκα είναι πηγή ζωής. 
 
 

Tags παγκοσμια ημερα γυναικας, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, κυριάκος πελεκάνος, λούης πατσαλίδης, πετρος αθανασιου, δισημοι, showbiz, gossip, celebrities, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0002 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0213 s // Total time: 0.0215 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X