Το βιβλίο των ευχών


Το βιβλίο των ευχών

Η ημέρα του γάμου μας, είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας.

Την μοιραζόμαστε συνήθως με αγαπημένους ανθρώπους που νιώθουν την χαρά μας και συχνά θέλουν με κάποιο ανεξίτηλο τρόπο να μας αφήσουν τις ευχές τους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε φαντάζομαι η ανάγκη να έχουμε στην δεξίωση του γάμου μας "το βιβλίο των ευχών".

Στον δικό μου  γάμο δεν είχα βιβλίο ευχών, ίσως γιατί  τόσα χρόνια πριν δεν είχε έρθει ακόμη το έθιμο απο την Αμερική. Μου λείπει που δεν το έχω, μου λείπουν οι αστείες δηλώσεις των φίλων και η χαρά του να κοιτάζω γραμμένα στο χαρτί τα λόγια των αγαπημένων προσώπων που δεν είναι πια κοντά μου.

Μου λείπει ακόμη η ανάμνηση που θα είχα φτιάξει από τους καλεσμένους που υπήρξαν συνεργάτες  και δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζωή μου. Είναι τόσο όμορφο να μας ακολουθούν στη ζωή μας οι ευχές των ανθρώπων.

Αν έχετε στον γάμο σας ένα τέτοιο βιβλίο με ευχές, τότε τοποθετήστε το σε κάποια αγαπημένη  γωνιά στο σπίτι σας όπου θα μπορείτε να το ξεφυλλίζετε όταν δεν βρίσκεστε σε μια καλή στιγμή.
Έχω ακούσει ότι αποτελεί και πρόταση του feng-sui για καλή ενέργεια και δεν έχω λόγω να μην το ασπαστώ.

Σε έναν γάμο που βρέθηκα πρόσφατα, υπήρχε ένα πολύ όμορφο βιβλίο στην είσοδο της αίθουσας που ήταν η δεξίωση, το ποτό της  υποδοχής και δίπλα ένα στολισμένο τραπέζι με το ευχητάρι.

Θυμάμαι ένα επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς  SEX AND THE CITY, όπου η Μιράντα παίζει τον ρόλο της υπεύθυνης του βιβλίου των ευχών, στο γάμο του κολλητού που θα μπορούσε να είναι και γκόμενος αλλά ερωτεύτηκε μια άλλη κ.ο.κ. Είχε ένα ύφος του στύλ "εγώ πότε θα ντυθώ νύφη" και κρατώντας άκομψα ένα στυλό, παρακαλούσε τους καλεσμένους να γράψουν κάτι για το  ζευγάρι.

Σαν ιδέα δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη, πάντα κάποια φίλη βρίσκεται στις μπομπονιέρες, στα γλυκά που μοιράζονται, υπεύθυνη για την συλλογή και προστασία των δώρων, γιατί όχι και υπεύθυνη/ος για το βιβλίο των ευχών.

Είναι σίγουρο πως πολλοί περνούν από μπροστά του χωρίς να το προσέξουν ή ακόμη χωρίς να γνωρίζουν τι είναι. Μια συμπαθητική, καλοντυμένη και, χωρίς να κλαίει τη μοίρα της, φίλη, θα είναι πολύ ενθαρρυντική για όλους να μπούνε στην διαδικασία να αφιερώσουν μερικές γραμμές στο ζευγάρι που παντρεύεται και που σίγουρα έχει ανάγκη όσες  το δυνατόν περισσότερες ευχές για την ζωή που ξεκινάει μαζί.Σ' αυτόν τον γάμο ή διαδικασία συνδιάστικε πολύ ωραία μ' ένα μπαλόνι με τα ονόματα των νεονύμφων έπρεπε όλοι να φουσκώσουμε και να πετάξουμε στον αέρα την ώρα που θα έφτανε ο γαμπρός και η νύφη.

Εξαιρετική, οικονομική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδέα.

Με αυτόν τον τρόπο όλοι είχαν κίνητρο να σταματήσουν μπροστά στο βιβλίο των ευχών και λίγοι ήταν εκείνοι που απλά πήραν το μπαλόνι χωρίς να γράψουν δυο λέξεις.

Το αποτέλεσμα είταν πολύ αστείο -γιατί  κάποιοι ηλικιωμένοι και όλοι οι καπνιστές- δεν είχαν αρκετό αέρα διαθέσιμο στα πνευμόνια τους  και τα μπαλόνια βγήκαν μπαλονάκια, και πρωτότυπο, δεδομένου πως αυτό το happening είχε συνδυαστεί με το πάρτι στην πισίνα και όχι στην κλειστή αίθουσα.

Υπάρχουν πολλά  και οικονομικά πράγματα που μπορείτε να φτιάξτε για να είναι ό γάμος πραγματικά ιδιαίτερος και καλόγουστος.

Δεν λέω, το να πετάξουν άσπρα περιστέρια την ώρα που κόβετε τούρτα είναι μαγικό -αλά Χάρυ Πόττερ- αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό και άβολο- τα πουλιά κουτσουλάνε κιόλας.

Φτιάξτε ένα  βιβλίο, στολίστε το και αφήστε την φαντασία, την αγάπη και το χιούμορ των καλεσμένων σας να ξεδιπλωθεί μέσα σε λίγες γραμμές. Δεν θα το μετανιώστε. Τις φωτογραφίες δανείστηκα από τα ιστολόγιο της Ρούλας και της Κατερίνας όπου παρουσιάζουν βιβλία ευχών δικής τους έμπνευσης και κατασκευής.

Tags βιβλίο ευχών, οργανωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8494 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3263 s // Total time: 2.1756 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X