Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δημοσθένους


Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δημοσθένους

Δείτε ποιοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου \"Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση\".

Η εκπαιδευτικός και Σχολική Εφόρος, Ρένα Όθωνος Δημοσθένους σε κλίμα συγκίνησης παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση". Με αυτό το βιβλίο επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για τη στρατηγική προώθησης του εθελοντισμού στην κυπριακή κοινωνία. Παράλληλα, η συγγραφέας θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς προς τον αναγνώστη αλλά και τους αρμοδίους φορείς για το εάν είναι εφικτή μια ευρεία στρατηγική για τον εθελοντισμό, έτσι ώστε να ωθήσει την τοπική κοινωνία να υιοθετήσει εθελοντική κουλτούρα. 

Σκοπός και στόχος της παρούσας μελέτης είναι η αξιοποίηση των κατάλληλων τεχνικών ώστε οι δημότες (μαθητές, οργανωμένα σύνολα) να αναπτύξουν στάσεις και συμπεριφορές που θα συνεισφέρουν στην κοινότητά τους ή και στην κοινωνία ευρύτερα. 

Τα συμπεράσματα της μελέτης καταδεικνύουν πώς η ανάπτυξη στρατηγικής σε μια καλά οργανωμένη τοπική κοινωνία μπορεί να κατευθύνει και να οδηγήσει τους δημότες στο να αποκτήσουν κουλτούρα προσφοράς, να ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και συγχρόνως να αγαπήσουν τον Δήμο τους, αναπτύσσοντας παράλληλα μια αμφίδρομη επικοινωνία με οφέλη εκατέρωθεν.

Αναφερόμενη στο βιβλίο, η κ. Δημοσθένους δήλωσε: "Μέσα από την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικού Μέσης Εκπαίδευσης με πείρα 20 και πλέον χρόνων, αλλά και ως πολίτη με τριβή και διαχρονική πείρα στον Εθελοντισμό με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο αλλά και στα κοινά, προχώρησα στη συγγραφή του βιβλίου. Πρόκειται για μια ενσυνείδητη πρωτοβουλία, η οποία προέκυψε μέσα από μακροχρόνια έρευνα και αναλύσεις σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Ο Εθελοντισμός ήταν για εμένα στάση ζωής ενώ παράλληλα αποτέλεσε κινητήρια δύναμη για την ολοκλήρωση του συγγράμματος". 

Δείτε ποιοι βρέθηκαν εκεί στην πιο κάτω gallery...

 

Tags ΡΕΝΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ, Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοσμικα, βιβλιο, social life, socialite


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1578 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3566 s // Total time: 2.5144 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X