Αυτές ήταν οι πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις το 2019


Αυτές ήταν οι πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις το 2019

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας λέει ποιες ήταν οι πιο δημοφιλείς πλαστικές και μη χειρουργικές επεμβάσεις την χρονιά που μας πέρασε.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς έγιναν εκατομμύρια επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε όλο το κόσμο.

Η επέμβαση η οποία αγαπήθηκε περισσότερο από τη σύγχρονη γυναίκα  ήταν η αυξητική στήθους, η οποία εφαρμόστηκε σε 1,5 εκατομμύριο γυναίκες. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο δείχνοντας πως η αυξητική στήθους είναι η αγαπημένη επέμβαση των γυναικών.

Η δεύτερη συχνότερη επέμβαση που συναντάμε είναι η λιποαναρρόφιση. Με τη συγκεκριμένη επέμβαση που γίνεται με τοπική αλλά και με γενική αναισθησία, φάνηκε από τα νούμερα προτίμησης, ότι επιδίωξαν οι γυναίκες να τελειοποιήσουν το περίγραμμα του σώματος τους αφαιρώντας περιττό λίπος από διάφορα τοπικά σημεία.

Η τρίτη κατά σειρά προτίμησης ήταν η βλεφαροπλαστική, μια επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία και που δίνει την ευκαιρία στη γυναίκα να δείξει ένα πιο ξεκούραστο και πιο χαρούμενο πρόσωπο. 

Τέταρτη, μετά την λιποαναρρόφιση και τη βλεφαροπλαστική έρχεται η κοιλιοπλαστική. Η κοιλιοπλαστική παρουσίασε μεγάλη αύξηση τη χρονιά που μας πέρασε. Η αύξηση αυτή αγγίζει μέχρι και το 10% μερικές φορές.

Από τις μη χειρουργικές αισθητικές συμβατικές μεθόδους οι πιο δημοφιλείς παρέμειναν η μεσοθεραπεία που είναι μια θεραπεία με καλπάζουσα αύξηση, διότι καθώς περνά ο χρόνος δοκιμάζεται και αφήνει να διαφανούν τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Ακολουθούν οι μέθοδοι καταπολέμησης των ρυτίδων, το γνωστό σε όλους botox, που τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι οι γυναίκες όλο και σε πιο μικρή ηλικία αρχίζουν τη χρήση του.

Στη τρίτη θέση των μη επεμβατικών θεραπειών βρέθηκαν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε για την βελτίωση του σχήματος αλλά και του όγκου των χειλέων όπως και για το γέμισμα των ρυτίδων.

Τέλος, αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν η σμίκρυνση των μαστών και η αιδοιοπλαστική.

Tags face, beauty, χειρουργικες πλαστικες επεμβασεις, πλαστικές, προσωπο, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1899 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3453 s // Total time: 2.5352 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X