Οι λόγοι που ερωτεύεσαι άντρες με "λάθος" συμπεριφορές


Οι λόγοι που ερωτεύεσαι άντρες με "λάθος" συμπεριφορές

Τι λένε οι ειδικοί..

Ως πολύ σύνηθες φαινόμενο χαρακτηρίζουν οι ψυχολόγοι, το να ερωτεύεσαι άντρες με λάθος συμπεριφορές που δεν σου ταιριάζουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το ladylike.gr, η ψυχοθεραπεύτρια Kara Liss εξηγεί για αυτές τις περιπτώσεις: "Για αρχή, παίρνουμε τα αρνητικά ως θετικά γιατί το σώμα μας αντιδρά παρόμοια στον ενθουσιασμό και το άγχος". 

Τα πρώτα ραντεβού
Ας πούμε ότι βγαίνεις με έναν άντρα που είναι εντελώς αυθόρμητος και σου μιλάει για την ιστορία της ζωής του και όλα όσα έχει κάνει. Είναι ικανός να σου πει "Πάμε με τη μηχανή μέχρι την Πάτρα για ένα ποτό και γυρνάμε". Ωραίες οι ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, αλλά η υπερβολική απερισκεψία είναι ένδειξη άλλου πράγματος. Της απιστίας, μεταξύ άλλων.
Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που μοιράζονται πάρα πολλά, από την αρχή της γνωριμίας. Εσύ νιώθεις καλά και πιστεύεις ότι σε εμπιστεύεται, αλλά αν φτάνει στο σημείο να σου μιλάει για τις πρώην και για τις κακές οικογενειακές σχέσεις, μάλλον έχει σοβαρό πρόβλημα με τα όρια.


Το τραυματικό παρελθόν συνδέεται με το ποιους ερωτεύεσαι
Όσο και να θέλεις να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από τον τρόπο που μεγάλωσες, πάντα θα παίζει ρόλο στο πώς λειτουργείς στις σχέσεις σου. "Αν συνεχίζεις να ερωτεύεσαι ανθρώπους που δείχνουν ξεκάθαρα τοξικοί, αυτό ίσως σχετίζεται με γεγονότα του παρελθόντος. Ακολουθείς ένα συγκεκριμένο μοτίβο και επιλέγεις χαρακτηριστικά που είχε κάποιος από τους γονείς σου", τονίζει η ψυχοθεραπεύτρια Arlene B.Englander.


Η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν
Αν είχες περίεργη σχέση με τους γονείς σου, νιώθεις περισσότερο αποδεκτός από έναν σύντροφο που είναι αγενής ή χειριστικός. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου γιατί το κάνεις υποσυνείδητα. "Ως ενήλικας, προσπαθείς να διορθώσεις αυτό που σου συνέβαινε σε μικρή ηλικία. Τώρα έχεις τα εφόδια ενός ενήλικα και θεωρείς ότι μπορείς να το αλλάξεις. Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα είναι ίδια και καταλήγεις να νιώθεις θυμό και απογοήτευση που δεν τα κατάφερες".


Μπορεί να αλλάξει το πώς ερωτεύεσαι;
Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτήν τη ζωή. Αν έχεις μάθει σε ένα μοτίβο σχέσεων, χρειάζεται χρόνος μέχρι να αρχίσεις να παρατηρείς και άλλα στοιχεία. Ωραίος ο ενθουσιασμός, αλλά διάβασε το πίσω κείμενο. Παρατήρησε πώς μιλάει για τους άλλους ανθρώπους. Αυτό ειδικά λέει πολλά. Ακολούθησε το ένστικτό σου. Αν ο ενθουσιασμός αναμιγνύεται με φόβο ή άγχος, αυτό λέει πολλά για την εξέλιξη της σχέσης.

Tags σχεσεις, αντρες, ερωτας, χωρισμος, ΚΑΥΓΑΔΕΣ, λαθος ανθρωπος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9888 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3296 s // Total time: 2.3184 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X