Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Christian Dior: Από τη φτώχεια στην απόλυτη καταξίωση!


Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Christian Dior: Από τη φτώχεια στην απόλυτη καταξίωση!

Παρακολουθήσαμε τη διάλεξη του διευθυντή του μουσείου Christian Dior, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. 

Η Τετάρτη που μας πέρασε ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω μία ενδιαφέρουσα διάλεξη, που αφορούσε στη ζωή ενός πραγματικού μύθου της μόδας, του Christian Dior. 

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, φιλοξένησε τον Philippe Le Moult, γενικό γραμματέα του συλλόγου "Presence of Christian Dior", ο οποίος διαχειρίζεται το Μουσείο Christian Dior, Granville και είναι υπεύθυνος για τις θεσμικές σχέσεις του House of Dior και όσοι βρεθήκαμε εκεί, φύγαμε εκστασιασμένοι από τις πληροφορίες που μας μετέδωσε. 

Η ζωή του γνωστού σχεδιαστή ήταν πολυτάραχη και πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει στο σημείο που όλοι γνωρίζουμε και να πετύχει το όνειρό του, όπως ο κ. Le Moult επεσήμανε.

Ο Christian Dior ως διευθυντής gallery

Προέρχεται από μία αστική οικογένεια, η οποία δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στο χώρο των λιπασμάτων.

Οι γονείς του τον έσπρωξαν να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες προκειμένου να ασχοληθεί με την διπλωματία. Ωστόσο, εκείνος ως ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα και με έναν κοινωνικό κύκλο, στον οποίο άνηκε και ο πολύ γνωστός ζωγράφος, Salvador Dali, κατά τη δεκαετία του ’30 θέλησε να δημιουργήσει με έναν πολύ καλό του φίλο μία gallery. Οι γονείς του, του απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσει το όνομά του ως επωνυμία της gallery κι έτσι αρκέστηκε μόνο στη διαχείριση των δύο gallery που κατόπιν πραγματοποίησε. 

Ο αγρότης Christian Dior 

Έπειτα, το 1940 και αφού ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, είχε ξεσπάσει, ο Dior επιστρατεύτηκε και γυρνώντας από το πεδίο της μάχης, είδε την οικογένειά του να έχει πτωχεύσει και εκείνος να ζει στα όρια της φτώχειας, δουλεύοντας ως αγρότης για να βγάζει τα προς το ζην. 

Ο Christian Dior ως βοηθός γνωστού σχεδιαστή

Ωστόσο, παρόλο που η κοινωνική του κατάσταση δεν ήταν η ίδια, η φήμη του ως διευθυντής gallery ήταν ακόμα αρκετά ισχυρή και πολύ γνωστός σχεδιαστής της εποχής τον προσέλαβε ως βοηθό του. 

Η πρώτη του συλλογή “New Look”

Ο Dior μετά από λίγο καιρό, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τη δική του συλλογή χρηματοδοτούμενος από τον Γάλλο επιχειρηματία Marcel Boussac, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του οίκου. 

Έτσι κι έγινε! Το 1947, ο Christian Dior λάνσαρε την πρώτη του κολεξιόν με το ταγιέρ bar να είναι ίσως το πιο εμβληματικό σύνολο όλων των εποχών από τον οίκο, κάνοντας τις δημιουργίες του σχεδιαστή γνωστές και αγαπητές από διάφορους κύκλους, με αυτές να επιλέγονται από πασίγνωστες ηθοποιούς του σινεμά μέχρι γόνους βασιλικών οικογενειών. 

Το 1955, προσέλαβε τον Yves Saint Laurent ως βοηθό του, ο οποίος δύο χρόνια αργότερα, όταν ο Christian Dior απεβίωσε, ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου. 

Τα υπόλοιπα χρόνια όσον αφορά στη διαδοχή των καλλιτεχνικών διευθυντών και στη συνέχιση του έργου του Christian Dior είναι γνωστή από τους πλείστους που ασχολούνται με τη μόδα. 

Ο Philippe Le Moult είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του οίκου Christian Dior με κάποιες από τις πιο σύγχρονες λεπτομέρειες να τις έχει ζήσει δια ζώσης και κατάφερε μέσα σε μία περίπου ώρα να “φωτίσει” ένα άγνωστο, για τους περισσότερους από εμάς, κομμάτι στη ζωή του σπουδαίου Christian Dior. 

Χορηγοί επικοινωνίας της διάλεξης ήταν η Madame Figaro και το ilovestyle.com 
 

Tags CHRISTIAN DIOR, λεβεντειος πινακοθηκη, διαλεξη της τεταρτης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3148 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3224 s // Total time: 2.6372 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X